Izbrali ste:Osebna negaObraz → Suha koža

Suha koža

V mladosti je to najmanj problematičen tip kože, po 25. letu pa se začnejo pojavljati gubice, ker koža izgublja vlago. Poznamo ga po nežnem ustroju kože in nevidnih porah žlez lojnic. Koža je rahlo hrapava in brez leska, v predelu oči dovzetna za kožne gube. Po čiščenju kože je občutek kot da bi bila tesna. Zunanji vplivi podnebja zelo vplivajo na še večjo izsušenost. Ta tip kože je precej razširjen, posebno pri osebah, ki živijo v mestih.

Zelo suha, utrujena koža ima prozoren, pergamenten videz, zelo nežnega ustroja, na njej se vidijo malo razširjene žilice. Taka koža je navadno občutljiva, izsušena, ima pore in globlje črte na obrazu. Navadno se pojavlja v poznejši življenjski dobi.

NEGA SUHE KOŽE IN KOZMETIČNI IZDELKI
Začeti jo moramo negovati že zgodaj, ker je tanka, občutljiva in nagnjena k tvorbi gub. Če z nego zamudimo, bo koža že zelo kmalu gubasta in ostarelega videza. Suhe kože ne umivamo z vodo in milom, ker deluje milo v vodni raztopini alkalno, odstranjuje maščobe z obraza in tako kožo izsuši. Za čiščenje suhe kože priporočamo blaga in dobro topna mleka ali kreme, ki z kože odstranijo samo prah in ostanke ličil, ne pa tudi maščobe, hkrati pa delujejo osvežujoče, ker vsebujejo tudi vlažilne substance. Po čiščenju z čistilnim mlekom ali kremo moramo vedno uporabiti še blag tonik, ki nevtralizira delovanje mleka in koži povrne elastičnost, nato pa še primerno vlažilno podlago pred nanosom kreme. V kremi za nego suhe kože naj bodo biološko aktivne substance, vitamini, kolagen in snovi, ki pospešujejo prekrvavljenost in presnovo. Posebej pomembni so dodatki, ki kožo vlažijo: hialuron, morske alge... Zaradi občutljivosti suhe kože naj bodo v dnevnih kremah tudi substance, ki jo ščitijo pred zunanjimi vplivi kot so veter, prah, sončni žarki, npr. C vitamin, E vitamin, ki delujeta kot antioksidanta. Nočna krema naj bo bolj mastna. Pomembno je, da posebno pozornost posvečamo tudi vratu in dekolteju. Za suho kožo so priporočljive tudi vlažilne in vitaminske kreme ali maske.


Razvrsti po: Ceni      Imenu 
1
Kozmetika
Termalna voda La Roche-Posay pomirja občutljivo kožo, razdraženo zaradi zunanjih dejavnikov (sonce, dermatološka zdravljenja itd.) in pomaga pri zaviranju staranja kože. Pomirjevalna moč edinstvene vode.

Spletna cena: 8,17 € (Z DDV)
Kozmetika
Krema z jojobinim oljem za nego mešane, suhe in zrele kože obraza.
Redna cena: 8,79 €Vaša cena:7,47 € (Z DDV)
Kozmetika
LRP Cicaplast balzam B5 za občutljivo kožo po iritativnem dermatitisu in kožnih reakcijah.
Spletna cena: 9,66 € (Z DDV)
Kozmetika
La Roche-Posayeva fiziološka micelna raztopina je nežen odstranjevalec ličil z obraza, oči in ustnic.
Spletna cena: 10,75 € (Z DDV)
Kozmetika
Avene Cold krema za nego suhe in zelo suhe občutljive kože obraza in telesa pri dojenčkih, malih otrocih in odraslih.
Spletna cena: 11,78 € (Z DDV)
Kozmetika
Krema s konopljinim oljem za nego suhe in občutljive kože obraza.
Redna cena: 12,66 €Vaša cena:10,76 € (Z DDV)
Kozmetika
Avene Cold krema za nego suhe in zelo suhe občutljive kože obraza in telesa pri dojenčkih, malih otrocih in odraslih.
Spletna cena: 22,19 € (Z DDV)
Kozmetika
Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa je osnovna nega pri atopijskem dermatitisu, ki zgladi hrapavo in razdraženo kožo ter ublaži srbečico.
Spletna cena: 22,98 € (Z DDV)
Razvrsti po: Ceni      Imenu 
1

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek