Izbrali ste:Lastni izdelkiGripa in prehlad → Balzam za lajšanje prehlada

Balzam za lajšanje prehlada

Balzam za lajšanje prehlada
Zdravilo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Balzam za lajšanje prehlada uporabljamo pri prehladnih obolenjih in kašlju.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 7,42 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Balzam za lajšanje prehlada

Balzam za lajšanje prehlada vsebuje kafro, mentol in timol ter eterična olja evkalipta in različnih vrst ruševja, ki blažijo težave pri prehladnih obolenjih in kašlju. Kafra, mentol in timol se v naravi nahajajo v zdravilnih rastlinah, ki so že dolgo poznane po svojih zdravilnih učinkih. Namenjen je otrokom od dopolnjenega 7. leta starosti dalje in odraslim in sicer za zunanjo uporabo pri nahodu, kašlju, vnetem grlu in hripavosti, za inhaliranje ter kot podporno zdravljenje pri vnetju dihalnih poti (bronhitisu), tudi pri kroničnem vnetju dihal. 

Učinkovine delujejo antiseptično. Deloma se absorbirajo skozi kožo in na mestu nanosa pospešijo prekrvavitev. Zaradi telesne toplote ali v stiku z vročo vodo (če ga uporabljamo za inhaliranje) se sprostijo hlapi eteričnih olj, ki z vdihavanjem prispejo v pljuča. Zavirajo razvoj klic, lajšajo izkašljevanje, blažijo krče dihal in blažilno delujejo na prizadeta dihala. Gosta sluz se utekočini in jo je lažje izkašljati, balzam pa blaži tudi suh, dražeč kašelj. Mentol razširi krvne žile, povzroči občutek hladu in manjša oteklost vnete sluznice, olajša dihanje skozi nos in tako izboljša splošno počutje. Ob vtiranju balzama v kožo vratu, prsi in hrbta pride do povečane prekrvavitve teh predelov, kar prav tako deluje blažilno na prizadeta dihala pri prehladnih obolenjih, ki jih spremljajo nahod, kašelj in/ali katar.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: škatla s 40 g mazila v rjavi steklenički s širokim vratom.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, dobro zaprto in zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje

Sorodni izdelki

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Balzam za lajšanje prehlada?
Zdravilne učinkovine so: kafra, mentol, timol, eterično olje evkalipta, eterično olje ruševja. 1 g mazila vsebuje 100 mg kafre, 27 mg mentola, 20 mg timola, 50 mg eteričnega olja evkalipta in 50 mg eteričnega olja ruševja. Pomožne snovi so: beli vazelin in beli čebelji vosek.

Uporaba

Priporočeno odmerjanje:
2 x na dan, najbolje zjutraj in zvečer, vtrite približno po 1 žličko balzama v kožo vratu, prsi in hrbta in jo prekrijte s toplo tkanino. Za inhaliranje raztalite za lešnik veliko količino balzama v vroči vodi in nekaj minut vdihavajte z eteričnimi olji obogateno paro.
Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Za dojenčke in otroke do 7. leta starosti sta na voljo njihovi starosti primerna izdelka brez kafre oziroma mentola. Pazite, da balzama ne nanesete na nepokrite dele telesa, s katerih bi ga otrok lahko zanesel v oči ali usta.
Za inhaliranje lahko balzam uporabite pri otrocih, starejših od 7 let. Otroci naj ne inhalirajo brez nadzora odrasle osebe.

Izberite kategorijo
Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek