Izbrali ste:_Vredno ogleda → Balzam za lajšanje prehlada

Balzam za lajšanje prehlada

Balzam za lajšanje prehlada
Galenski izdelek
Balzam za lajšanje prehlada pomaga blažiti težave pri prehladnih obolenjih in kašlju.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 7,42 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Balzam za lajšanje prehlada

Balzam za lajšanje prehlada vsebuje kafro, mentol in timol ter eterična olja evkalipta in različnih vrst ruševja, ki učinkovito pomagajo blažiti težave pri prehladnih obolenjih in kašlju. Kafra, mentol in timol se v naravi nahajajo v zdravilnih rastlinah, ki so že dolgo poznane po svojih zdravilnih učinkih. Balzam za lajšanje prehlada je namenjen za zunanjo uporabo pri nahodu, kašlju, vnetem grlu in hripavosti, za inhaliranje ter kot podporno zdravljenje pri vnetju dihalnih poti (bronhitisu), tudi pri kroničnem vnetju. Učinkovine delujejo antiseptično. Deloma se absorbirajo skozi kožo in na mestu nanosa pospešijo prekrvavitev. Zaradi telesne toplote ali v stiku z vročo vodo (če ga uporabljamo za inhaliranje) se sprostijo hlapi eteričnih olj, ki z vdihavanjem prispejo v pljuča. Zavirajo razvoj klic, lajšajo izkašljevanje, blažijo krče dihal in blažilno delujejo na prizadeta dihala. Gosta sluz se utekočini in jo je lažje izkašljati, balzam pa blaži tudi suh, dražeč kašelj. Mentol razširi krvne žile, povzroči občutek hladu in manjša oteklost vnete sluznice, olajša dihanje skozi nos in tako izboljša splošno počutje. Ob vtiranju balzama v kožo vratu, prsi in hrbta pride do povečane prekrvavitve teh predelov, kar prav tako deluje blažilno na prizadeta dihala pri prehladnih obolenjih, ki jih spremljajo nahod, kašelj in katar.

Uporaba: 
Balzam za lajšanje prehlada uporabite po potrebi 2-3 krat na dan. Nanesite v tanki plasti (1 žličko) na prsi in hrbet. Namenjen je za zunanjo uporabo pri obolenjih dihal, ki jih spremljajo nahod, kašelj in katar pri starejših od 7. let. 

Zanimivost:
Balzam za lajšanje prehlada lahko uporabljate tudi za inhaliranje. V vroči vodi raztalite za lešnik veliko količino balzama in nekaj minut vdihavajte z eteričnimi olji obogateno paro. Inhalacije svetujemo pri i otrocih šele od 7 leta starosti dalje. 

Sestava: 
kafra, mentol, timol, eterično olje evkalipta, eterično olje ruševja. beli vazelin in beli čebelji vosek.

Nasvet:
Balzam za lajšanje prehlada svetujemo pred spanjem, lahko pa se uporabi tudi čez dan. Za boljše delovanje svetujemo, da namazano področje prekrijte s toplo tkanino.

Opozorilo: 
Balzama za lajšanje prehlada ne nanašajte na nepokrite dele telesa, vrat ali obraz, zlasti ne v bližino nosu ali oči. Ne nanašajte na sluznice in poškodovano kožo! Zdravila Balzam za lajšanje prehlada ne uporabljajte,če ima otrok epilepsijo (božjast) ali ste pri otroku kdaj opazili vročinske krče. Pri preobčutljivosti na katero izmed sestavin lahko pride do draženja kože (pekočega občutka, pordelosti) in tudi do splošne preobčutljivostne reakcije (astmi podobnega stanja).Po končanem nanašanju si z milom skrbno umijte roke. Pri dojenčkih in majhnih otrocih balzama ne uporabljajte za inhaliranje z vodno paro! Če v nekaj dneh ne opazite izboljšanja simptomov ali se le-ti okrepijo, se posvetujte z zdravnikom! Na zdravnika se obrnite tudi, kadar imate več dni zvišano telesno temperaturo, težko dihate in pri dihanju hrope ali piska. Kafra se lahko absorbira skozi kožo. Možni simptomi prevelikega odmerka kafre so bolečine v trebuhu, krči, slabost, bruhanje, nemir in/ali težave z dihanjem. Če opazite karkoli od naštetega, se takoj posvetujte z zdravnikom. Uporaba Balzama za lajšanje prehlada zaradi vsebnosti kafre in mentola ni primerna za otroke, mlajše od 7 let! Zanje sta na voljo njihovi starosti primerna izdelka. Kafra se absorbira z mesta nanosa in prehaja skozi posteljico, a ob pravilni uporabi med nosečnostjo ni pričakovati škodljivih učinkov na plod. Nosečnice in doječe matere balzam lahko uporabljajo. Doječe matere naj balzam uporabljajo na mestih, s katerimi dojenček ne more priti v stik.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25ºC, dobro zaprto in zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Pakiranje: 
40 g mazila v rjavi steklenički s širokim vratom.

Sorodni izdelki

Dokumenti

Sestava

kafra, mentol, timol, eterično olje evkalipta, eterično olje ruševja. beli vazelin in beli čebelji vosek

Uporaba

Izberite kategorijo
Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek