Izbrali ste:Lastni izdelkiZa dojenčke in otroke → Svečke z glicerolom za otroke

Svečke z glicerolom za otroke

Svečke z glicerolom za otroke
Zdravilo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.


Možen je samo osebni prevzem blaga.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 5,09 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Svečke z glicerolom za otroke

Svečke z glicerolom za otroke kot glavno učinkovino vsebujejo glicerol. Glicerol je hipertonična tekočina, ki blago draži sluznico danke in iz nje odteguje vodo. Ta osmozni učinek vodi v zvečanje drsljivosti in mehčanje blata. Dražilni učinek glicerola vzpodbuja ritmično krčenje danke, s čimer je dodatno stimuliran dražljaj praznjenja črevesa. Odvajalni učinek običajno nastopi v 20-30 minutah, lahko pa tudi šele po 90 minutah. Iz danke se glicerol praktično ne vsrka v telo. Odvajalni učinek lahko deloma pripišemo tudi vsebovanemu milu (natrijevemu stearatu), ki prav tako blago draži črevesno sluznico in poveča drsljivost blata. Zdravilo je namenjeno otrokom, mlajšim od 6 let. Uporablja se ob zaprtju, za praznjenje črevesja pred preiskavami končnega dela črevesa ter za mehčanje blata ob hemoroidih in razpokah anusa (če vsebovano milo ne deluje preveč dražilno).

Opozorilo: Možen je samo osebni prevzem blaga. Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka). 

Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: škatla z 10 svečkami po 1, 25 g.

Shranjevanje: 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25°C. Shranjujte v zunanji ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago.

Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje

Sorodni izdelki

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Svečke z glicerolom za otroke?
Zdravilne učinkovine so: glicerol, natrijev stearat. 1 svečka vsebuje približno 0,9 g glicerola in 0,1 g natrijevega stearata. Pomožne snovi: prečiščena voda.

Uporaba

Priporočeni odmerek je 1 do 2 svečki po potrebi ob zaprtju oziroma 20 do 30 minut pred načrtovanim praznjenjem črevesja. Svečko vstavite globoko v črevo, običajno z zašiljenim delom naprej. 
V starosti od 1-2 let priporočamo pri uporabi previdnost, pri otrocih, mlajših od 1 leta, pa se pred uporabo posvetujte z zdravnikom.

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek