Izbrali ste:_Vredno ogleda → Mazilo proti krčem za dojenčke

Mazilo proti krčem za dojenčke

Mazilo proti krčem za dojenčke
Galenski izdelek
Mazilo proti krčem za dojenčke preprečuje in blaži trebušne krče.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 4,98 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Mazilo proti krčem za dojenčke

Mazilo proti krčem za dojenčke je namenjeno lajšanju trebušnih krčev (kolik) pri dojenčkih. Kolike so krčevite bolečine v trebuhu, ki jih povzročajo krči gladkih mišic. Začnejo se okrog 6. tedna starosti in minejo pri 3-4 mesecih starosti otroka. Pojavijo se pri do 20 % dojenčkov, najpogosteje popoldne in v večernih (nočnih) urah. Otrok postane jokav, neutolažljiv, rdeč v obraz in zaradi bolečine vleče kolena k sebi. Včasih ima vetrove in težko iztreblja. Možnih je več vzrokov za nastanek (nerazvit prebavni sistem, zaradi česar se določene snovi iz mleka ne morejo popolnoma prebaviti; v črevesju nastanejo plini, ki povzročajo napetost in krče; požiranje zraka med hranjenjem, zlasti po steklenički, ki ima na dudi preveliko odprtino, ali če je tehnika dojenja slaba; zrak iz želodčka prehaja v črevo, kjer povzroči napenjanje in krče; ne prenašanje določene vrste hrane, lahko tudi tiste, ki jo je zaužila doječa mamica), vendar natančen vzrok nastanka ni pojasnjen.
Uporaba:
Zdravilo Mazilo proti krčem za dojenčke vsebuje eterična olja, ki preprečujejo in blažijo trebušne krče. Mazilo narahlo vtremo v predel okrog popka (ko je popek že zaceljen) in rahlo masiramo v smeri urinega kazalca. Učinek lahko okrepimo še s toplo pleničko, ki jo položimo čez trebušček. Namažemo lahko do 4x na dan. Najbolje zvečer oziroma pred spanjem, po potrebi pa lahko tudi čez dan (ko se krči najpogosteje pojavljajo). 

Sestava:
eterično olje navadnega rožmarina, prave sivke, poprove mete, navadnega brina in majarona ter beli vazelin in čebelji vosek. 

Nasvet:
Upoštevajte, da kolike niso edini možni razlog joka in neutolažljivosti dojenčka. Če se dojenček nikakor ne more pomiriti, če se vam zdi, da se težave stopnjujejo, svetujemo obisk pri zdravniku, saj je vzrok za jok in bolečino lahko tudi drugje (ukleščena popkovina ali dimeljska kila, zapora črevesa, vnetje sečil, ...).

Opozorilo:
Neželeni učinki so redki in blagi. Na mestu uporabe lahko zaradi preobčutljivosti na eterična olja pride do draženja ali izpuščajev. V takšnem primeru z uporabo prenehajte, kožo umijte z blago milnico in po potrebi namažite s hladilnim mazilom. Izdelka ne nanašajte na vneto ali poškodovano kožo (nezaceljen popek). 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! 
Shranjujte pri temperaturi do 25ºC.

Zdravilo se izdaja brez recepta v lekarnah. 
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Pakiranje: 
14g mazila v lončku, kartonska škatlica

Sorodni izdelki

Dokumenti

Sestava

Uporaba

Izberite kategorijo
Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek