Izbrali ste:O zdravilih in njihovi uporabi → Kako pravilno shranjujemo zdravila

Kako pravilno shranjujemo zdravila

Zdravilo vedno shranjujte v originalni ovojnini skupaj s priloženimi navodili za uporabo.

Če zdravila preložite v posebne dozirne škatlice za zdravila, shranite navodila za uporabo. Morda jih boste želeli ponovno prebrati.

Vsa zdravila shranjujte na mestu, ki ni dosegljivo otrokom. Najbolj primerne so omare ali predali, ki jih je mogoče zakleniti.

Zdravila praviloma shranjujemo pri temperaturi do 25 °C, na suhem in v temnem prostoru. Zdravil ne smete shranjevati v vlažnem prostoru ali prostoru, ki je izpostavljen sončni svetlobi (kopalnica in kuhinja nista primerni).

Bodite pozorni na posebej označen režim shranjevanja na zunanji ovojnini nekaterih zdravil. Zdravila, ki jih shranjujemo pri nižjih temperaturah(običajno od 5 do 15 °C), shranjujte na ustreznem mestu v hladilniku,nikakor pa ne v zamrzovalniku!

Ne puščajte zdravil v osebnem avtu, še posebno ne poleti, ko se temperatura v njem povzpne na več kot 35 °C, ali pozimi, ko pade pod ničlo.

V priloženih navodilih za nekatera občutljivejša zdravila (npr. kapljice in mazila za oči, nos, …) zasledimo opozorilo, koliko časa so uporabna po prvem odprtju.

Sorodno

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek