Izbrali ste:Izdelki po namenuGripa in prehlad → Angal oralno pršilo, z okusom mentola

Angal oralno pršilo, z okusom mentola

Angal S, oralno pršilo 30ml
Zdravilo
Blagovna znamka: Lek
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Zdravilo Angal uporabljamo za lokalno lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 10,27 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Angal oralno pršilo, z okusom mentola

Pršilo Angal ima dvojni učinek, saj vsebuje dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Zdravilo deluje protimikrobno (uničuje mikroorganizme) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajša bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.
Zdravilo Angal uporabljamo za lokalno lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Pomembno:
Zdravilo Angal ne vsebuje sladkorja (saharoze), zato ga lahko uporabljate, tudi če imate sladkorno bolezen. Pršilo Angal naj uporablja le en bolnik.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
30 ml.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik: )
Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Sorodni izdelki

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Angal
- Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diglukonat in lidokainijev klorid. En ml raztopine vsebuje 2 mg klorheksidinijevega diglukonata in 0,5 mg lidokainijevega klorida.
- Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so levomentol, cineol, glicerol (E422), natrijev saharinat (E954), citronska kislina monohidrat (E330), 96-odstotni etanol, prečiščena voda.

Uporaba

Uporaba pri otrocih, starih več kot 5 let: Posamezni odmerek zdravila Angal dosežete z 2 do 3 zaporednimi pritiski na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 3 do 5 odmerkov (to je 6 do 15 pritiskov na pršilno glavo). Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.
Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let: Posamezni odmerek zdravila Angal dosežete s 3 do 5 zaporednimi pritiski na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 6 do 10 odmerkov (to je 18 do 50 pritiskov na pršilno glavo). Pršilo Angal lahko kombinirate s pastilami Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan.

Pred uporabo obrnite cevko pršilnika pravokotno na stekleničko. Pri uporabi zdravila široko odprite usta, usmerite pršilnik proti žrelu in pritisnite na pršilno glavo. Med pršenjem zadržite dih. Po uporabi obrnite cevko spet navzdol, da blokirate pršilno glavo. Pršilo Angal naj uporablja le en bolnik. Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek