Izbrali ste:Izdelki po namenuKoža, lasje, nohti → Canespor krema, 15 g

Canespor krema, 15 g

Canespor krema, 15g
Zdravilo
Blagovna znamka: Bayer
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Krema Canespor se uporablja za zdravljenje kožnih glivičnih bolezni, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice ter eritrazmo (blago, kronično, površinsko vnetje kože).
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 7,58 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Canespor krema, 15 g

Kaj je krema Canespor in za kaj se uporablja
Canespor krema vsebuje zdravilno učinkovino bifonazol (1 g kreme vsebuje 10 mg bifonazola), ki je derivat imidazola. Je antimikotik (sredstvo za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo glivice) s širokim spektrom delovanja. Bifonazol zavira biosintezo ergosterola v celični membrani glivic na dveh različnih ravneh. Zaradi tega se razlikuje od drugih azolnih derivatov in antimikotikov, ki učinkujejo samo na eni ravni. Z zaviranjem sinteze ergosterola povzroča strukturno in funkcionalno okvaro citoplazemske membrane. Krema Canespor se uporablja za zdravljenje kožnih mikoz, bolezni, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice (npr. Malassezia furfur) ter okužbe z bakterijo Corynebacterium minutissimum: tinea pedum (mikoze na stopalih), tinea manuum (mikoze na rokah), tinea corporis, tinea inguinalis (mikoze na koži telesa in udov ter mikoze kožnih gub), pityriasis versicolor (okužba rožene plasti kože), površinske kandidoze in eritrazma (blago, kronično, površinsko vnetje kože).

Kako uporabljamo kremo Canespor
Kremo Canespor uporabljajte enkrat na dan, najbolje zvečer pred spanjem. Na prizadeto kožo nanesite tanko plast zdravila in ga vtrite v kožo. Učinek je trajnejši, če kremo Canespor porabljate pravilno in dovolj dolgo. Običajno traja zdravljenje:
- mikoz na stopalu in med prsti (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis): 3 tedne,
- mikoz po telesu, rokah in v kožnih gubah (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis): 2 - 3 tedne,
- okužb rožene plasti kože, blagih, kroničnih, površinskih okužb (pityriasis versicolor, eritrazma): 2 tedna,
- površinskih kandidoz kože: 2 - 4 tedne.
Za površino v velikosti dlani zadostuje večinoma že majhna količina kreme.

Opozorila
Krema Canespor vsebuje cetil in stearilalkohol, ki lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis). Če ste preobčutljivi za cetil in stearilalkohol, je priporočljivo, da namesto kreme Canespor uporabljate raztopino Mycospor. Preden nanesete kremo na prizadeto področje, kožo najprej umijte, da s tem odstranite ostanke prejšnjega zdravljenja. Nato kožo temeljito osušite, posebno na manj dostopnih mestih (npr. med prsti na nogah). Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, zamenjajte vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.
Canespor kremo se v času nosečnosti in dojenja uporablja po predhodnem posvetu z zdravnikom. Med obdobjem dojenja ženska bifonazola ne sme uporabljati v predelu prsi.
Kremo Canespor uporabljajte pri dojenčkih le pod zdravniškim nadzorom.

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek