Izbrali ste:SamozdravljenjeZdravila brez recepta → Canesten 3 set

Canesten 3 set

Canesten 3 set
Zdravilo
Blagovna znamka: Bayer
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Učinkovito zdravilo za zdravljenje ponavljajočih se glivičnih okužb nožnice in zunanjega spolovila.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 11,35 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Canesten 3 set

Kaj je Canesten 3 set in za kaj se uporablja
1 vaginalna tableta vsebuje 200 mg klotrimazola, 1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola. Klotrimazol, učinkovina Canestena, je imidazolov derivat s širokim spektrom protimikoznega delovanja. Klotrimazol deluje na glivice tako, da zavira nastajanje ergosterola. Posledica tega so strukturne in funkcionalne okvare citoplazemske membrane.
Vaginalne tablete Canesten 3 uporabljamo za zdravljenje okužb spolovil (vaginitis), ki jih povzročajo glivice (najpogosteje Candida), trihomonas in superinfekcije z bakterijami, občutljivimi za Canesten. Za zanesljivo ozdravitev okužb, ki jih je povzročil Trichomonas vaginalis, mora zdravnik dodatno predpisati peroralni trihomonacid.
Kremo Canesten uporabljamo za zdravljenje okužb sramnih ustnic in predela okoli njih ter vnetja glavice in kožice moškega uda, ki so ga povzročile kvasovke (kandidni vulvitis in kandidni balanitis).

Kako uporabimo zdravilo Canesten 3 set
Ker sta običajno okuženi nožnica in zunanje spolovilo, je potrebno kombinirano zdravljenje (zdravljenje obeh mest).

Vstavitev vaginalne tablete brez vnašalnika
Tri večere zapored vstavite po eno vaginalno tableto Canesten 3 z umitimi rokami čim globlje v nožnico. Najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu z nekoliko skrčenimi nogami.

Vstavitev vaginalne tablete z vnašalnikom
Najprej izvlečemo bat vnašalnika, dokler se ne ustavi. Vaginalno tableto namestimo v vnašalnik tako, da zaobljeni del tablete (približno polovica tablete) gleda ven. Pri tem zaobljeni del vnašalnika s prsti nekoliko stisnemo. Vnašalnik potisnemo čim globlje v nožnico (najbolje je, da bolnica pri tem leži na hrbtu). Bat vnašalnika previdno pritiskamo do konca, dokler se tableta ne namesti v nožnici. Vnašalnik odstranimo.
Pri kandidnem vulvitisu in kandidnem balanitisu kremo dva-do trikrat na dan na tanko nanesite na obolela mesta (zunanja spolovila do zadnjične odprtine pri ženskah, glavica in kožica pri moških) in jo vtrite. Običajno trajanje zdravljenja je 1 do 2 tedna.

Opozorila
Če je nožnica suha, se vaginalna tableta ne raztopi popolnoma. Iz nožnice se izločijo koščki tablete, ki jih lahko opazite na spodnjem perilu. Da se temu izognete, priporočamo, da zdravilo vstavite čim globlje v nožnico. Če se vaginalna tableta v eni noči ne raztopi popolnoma, priporočamo uporabo vaginalne kreme.
Uporabe vaginalnih tablet Canesten 3 med menstruacijo ne priporočamo.
Simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v štirih dneh po začetku zdravljenja. Če znaki okužbe ne izginejo popolnoma, se posvetujte z zdravnikom.
Pri kandidnem vaginitisu zadostuje tridnevno zdravljenje. Če je potrebno, lahko zdravljenje ponovite.
Uporaba zdravila Canesten 3 vaginalne tablete/Canesten krema je v nosečnosti primerna le, če tako svetuje zdravnik. Uporabe vnašalnika med nosečnostjo ne priporočamo, zato v času nosečnosti svetujemo uporabo vaginalnih tablet brez vnašalnika.
Zdravilo Canesten 3 vaginalne tablete/Canesten krema lahko zmanjša učinkovitost in varnost izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragme). Ta učinek je kratkotrajen in po koncu zdravljenja izgine.
Uporabe zdravila Canesten 3 vaginalne tablete/Canesten krema pri bolnicah do 18. leta starosti ne priporočamo oz. se lahko uporablja le po zdravnikovem nasvetu.

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek