Izbrali ste:SamozdravljenjeZdravila brez recepta → Canesten 3, vaginalete

Canesten 3, vaginalete

Canesten 3, vaginalete
Zdravilo
Blagovna znamka: Bayer
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Učinkovito zdravilo za zdravljenje ponavljajočih se glivičnih okužb nožnice in zunanjega spolovila.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 7,84 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Canesten 3, vaginalete

Kaj so Canesten 3 vaginalete in za kaj se uporablja
1 vaginalna tableta vsebuje 200 mg klotrimazola. Klotrimazol, učinkovina Canestena, je imidazolov derivat s širokim spektrom protimikoznega delovanja. Klotrimazol deluje na glivice tako, da zavira nastajanje ergosterola. Posledica tega so strukturne in funkcionalne okvare citoplazemske membrane.
Vaginalne tablete Canesten 3 uporabljamo za zdravljenje okužb spolovil (vaginitis), ki jih povzročajo glivice (najpogosteje Candida), trihomonas in superinfekcije z bakterijami, občutljivimi za Canesten. Za zanesljivo ozdravitev okužb, ki jih je povzročil Trichomonas vaginalis, mora zdravnik dodatno predpisati peroralni trihomonacid.

Kako uporabimo zdravilo Canesten 3 vaginalete
Vstavitev vaginalne tablete brez vnašalnika:
tri večere zapored vstavite po eno vaginalno tableto Canesten 3 z umitimi rokami čim globlje v nožnico.
Najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu z nekoliko skrčenimi nogami.

Vstavitev vaginalne tablete z vnašalnikom
Najprej izvlečemo bat vnašalnika, dokler se ne ustavi. Vaginalno tableto namestimo v vnašalnik tako, da zaobljeni del tablete (približno polovica tablete) gleda ven. Pri tem zaobljeni del vnašalnika s prsti nekoliko stisnemo. Vnašalnik potisnemo čim globlje v nožnico (najbolje je, da bolnica pri tem leži na hrbtu). Bat vnašalnika previdno pritiskamo do konca, dokler se tableta ne namesti v nožnici. Vnašalnik odstranimo.

Opozorila
Če je nožnica suha, se vaginalna tableta ne raztopi popolnoma. Iz nožnice se izločijo koščki tablete, ki jih lahko opazite na spodnjem perilu. Da se temu izognete, priporočamo, da zdravilo vstavite čim globlje v nožnico. Če se vaginalna tableta v eni noči ne raztopi popolnoma, priporočamo uporabo vaginalne kreme.
Uporabe vaginalnih tablet Canesten 3 med menstruacijo ne priporočamo.
Simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v štirih dneh po začetku zdravljenja. Če znaki okužbe ne izginejo popolnoma, se posvetujte z zdravnikom.
Pri kandidnem vaginitisu zadostuje tridnevno zdravljenje. Če je potrebno, lahko zdravljenje ponovite.
Uporaba zdravila Canesten 3 vaginalnih tablet je v nosečnosti primerna le, če tako svetuje zdravnik. Uporabe vnašalnika med nosečnostjo ne priporočamo, zato v času nosečnosti svetujemo uporabo vaginalnih tablet brez vnašalnika.
Canesten 3 vaginalne tablete lahko zmanjša učinkovitost in varnost izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragme). Ta učinek je kratkotrajen in po koncu zdravljenja izgine.
Uporabe Canesten 3 vaginalnih tablete pri bolnicah do 18. leta starosti ne priporočamo oz. se lahko uporablja le po zdravnikovem nasvetu.

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek