Izbrali ste:Izdelki po namenuKoža, lasje, nohti → Canesten krema, 20 g

Canesten krema, 20 g

Canesten krema, 20g
Zdravilo
Blagovna znamka: Bayer
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo za zdravljenje glivične okužbe stopala, kože med prsti na nogah in rokah, ki so ga povzročile glivice, za zdravljenje okužb sramnih ustnic in predela okoli njih ter glivična vnetja glavice in kožice moškega spolnega uda.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 5,75 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Canesten krema, 20 g

Kaj je krema Canesten in za kaj se uporablja
1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola. Kremo Canesten uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože in sluznic, ki jih povzročajo dermatofiti (npr. vrste Trichophyton), kvasovke (npr. vrste Candido), plesni in drugi mikroorganizmi, npr. Malassezia furfurali Corynebacterium, ter kožnih bolezni, ki so jih te glivice superinficirale. Take okužbe so: glivične okužbe stopala, kože med prsti na nogah in rokah, paronihije, superinfekcije pri kožnih boleznih, glivične okužbe kože in kožnih pregibov, kandidiaza, pityriasis versicolor (tinea versicolor), okužbe s Corynebacterium minutissimum (eritrazma), seboroični dermatitis, ki so ga povzročile naštete glivice.
Kremo Canesten uporabljamo tudi za zdravljenje okužb sramnih ustnic in predela okoli njih ter vnetja glavice in kožice moškega uda, ki so ga povzročile kvasovke (kandidni vulvitis in kandidni balanitis).

Kako uporabljati kremo Canesten
Dva- do trikrat na dan nanesite na prizadete dele tanek sloj kreme Canesten in jo vtrite. Največkrat zadostuje majhna količina kreme (1/2 cm) za površino, veliko kot dlan. Prizadeto mesto pred nanosom kreme temeljito umijte in posušite.
Trajanje zdravljenja je različno in odvisno od obsega in lokalizacije bolezni. Za popolno ozdravitev zdravljenja ne smete končati takoj, ko izginejo simptomi okužbe.
Zdravljenje traja pri:
- dermatomikozah 3 do 4 tedne,
- eritrazmi 2 do 4 tedne,
- pityriasis versicolor 1 do 3 tedne,
- kandidnem vulvitisu in kandidnem balanitisu 1 do 2 tedna.
Da bi preprečili ponovitev bolezni, je treba pri glivicah na nogah kljub hitremu izboljšanju še približno 2 tedna potem, ko so izginili vsi bolezenski znaki, zdravljenje nadaljevati.

Opozorila
Če kremo Canesten uporabljate, kot je predpisano v navodilu ali kot vam je naročil zdravnik ali farmacevt, se absorbira le malo učinkovine, zato pojav sistemskih učinkov (učinkov na druge organe) ni verjeten.
Raziskav o uporabi kreme Canesten med nosečnostjo še ni. Na začetku nosečnosti morate paziti, da krema Canesten pri zdravljenju okužbe genitalij ne pride v nožnico. Doječe matere naj kreme Canesten ne nanašajo na dojke.

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek