Izbrali ste:SamozdravljenjeZdravila brez recepta → Carbo medicinalis 150 mg, 30 tablet

Carbo medicinalis 150 mg, 30 tablet

Carbo medicinalis 150mg, 30 tablet
Zdravilo
Blagovna znamka: Jadran Galenski Laboratorij
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Zdravilo Carbo medicinalis se uporablja pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci).
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 9,75 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Carbo medicinalis 150 mg, 30 tablet

Kaj je zdravilo Carbo medicinalis in za kaj se uporablja
Tablete Carbo medicinalis vsebujejo aktivno oglje, ki je nespecifična snov, ki v črevesju na svoji površini veže druge snovi ali delce (črevesni adsorbens). Aktivno oglje nase zelo dobro veže tudi pline (antiflatulent) v prebavilih. Prehaja skozi želodec in pri tem ne zmanjša kislosti želodčne kisline. Aktivno oglje se ne vsrka in ne presnovi v prebavilih. Izloča se nespremenjeno z blatom, ki ga obarva črno. Zdravilo Carbo medicinalis se uporablja pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci). Zdravilo ni priporočljivo za dolgotrajno zdravljenje flatulence (več kot 7 dni).

Kako uporabljamo zdravilo Carbo medicinalis
Če ni drugače predpisano, jemljite najmanj 4 do 7 tablet zdravila Carbo medicinalis 3-4 krat na dan po jedi. Tablete jemljite raztopljene v 200 ml vode ali čaja. Pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci) lahko jemljete zdravilo do 7 dni. Če se stanje ne izboljša, obiščite zdravnika. Uporabe aktivnega oglja ne priporočamo pri otrocih, mlajših od 3 let. Zdravila ne pijte z mlekom. Paziti je treba, da zdravila ne vdihnete.

Opozorila
Zdravilo ni priporočljivo za bolnike s potrjenim neprenašanjem nekaterih sladkorjev in za bolnike s sladkorno boleznijo. Ob dajanju aktivnega oglja morate paziti, da ne pride do vdihovanja delcev aktivnega oglja. Dolgotrajna terapija z aktivnim ogljem lahko povzroči prebavne motnje zaradi vezave encimov in vitaminov iz hrane na delce oglja. Aktivno oglje lahko oteži odkrivanje mikroorganizmov, ki povzročijo bolezen v prebavilih (patogenih parazitov), zato je treba pri sumu na drisko zaradi parazitov pregledati bolnikovo blato pred zdravljenjem z aktivnim ogljem.
Za ženske, ki jemljejo peroralna kontracepcijska sredstva, priporočamo v času jemanja aktivnega oglja, uporabo drugih oblik zaščite pred zanositvijo. Pri akutni griži s krvavim blatom in zvišano telesno temperaturo se nemudoma posvetujte z zdravnikom. Pri sočasni uporabi drugih zdravil je torej treba paziti, da bo med jemanjem teh zdravil in uporabo aktivnega oglja preteklo najmanj dve uri. Sočasna uporaba sorbitola in aktivnega oglja lahko vodi do dehidracije. Mleko, sladoled in podobni izdelki zmanjšajo vezavno zmožnost aktivnega oglja.

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek