Izbrali ste:Izdelki po namenuBolečina → Daleron 500 mg tablete, 20 tablet

Daleron 500 mg tablete, 20 tablet

Daleron 500mg tablete, 20 tablet
Zdravilo
Blagovna znamka: Krka
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
S tabletami Daleron lajšamo blage do zmerne bolečine: glavobol, zobobol, bolečine ob menstruaciji, mišične in revmatske bolečine, bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih. Pri prehladnih in gripoznih obolenjih tablete Daleron blažijo bolečine v mišicah in sklepih ter znižujejo povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 3,44 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Daleron 500 mg tablete, 20 tablet

Kaj so Daleron tablete in za kaj se uporabljajo
Tablete Daleron vsebujejo paracetamol (500 mg), ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Deluje le blago protivnetno.
S tabletami Daleron lajšamo blage do zmerne bolečine: glavobol, zobobol, bolečine ob menstruaciji, mišične in revmatske bolečine, bolečine po poškodbah ter bolečine po zdravniških in zobozdravniških posegih. Pri prehladnih in gripoznih obolenjih tablete Daleron blažijo bolečine v mišicah in sklepih ter znižujejo povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe.

Kako uporabljamo Daleron tablete
Priporočeni odmerek za odrasle in otroke, stare več kot 12 let, je 1 do 2 tableti, za otroke, stare od 6 do 12 let, pa ½ tablete do 1 tableta. Odmerek lahko ponovite do 4-krat na dan. Presledek med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure. V 24 urah smete vzeti največ 8 tablet, otroci, stari od 6 do 12 let, pa največ 4 tablete. Tableto pogoltnite s tekočino. Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Daleron tablet ne dajemo otrokom, mlajšim od 6 let; za otroke je na voljo Daleron suspenzija. Zdravilo dajemo previdno bolnikom z zmanjšanim delovanjem ledvic.
Bolniki s hudo ledvično ali jetrno okvaro zdravila ne smejo jemati.

Opozorila
Ne jemljite zdravila Daleron
- če ste alergični (preobčutljivi) na paracetamol ali katerokoli sestavino zdravila Daleron,
- če imate hudo jetrno ali ledvično okvaro,
- če imate vnetje jeter, ki ga povzročajo virusi (virusni hepatitis) in
- če imate prirojeno pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze v rdečih krvničkah.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Daleron
- če imate blago ali zmerno zmanjšano jetrno ali ledvično delovanje, smete jemati tablete Daleron le pod zdravnikovim nadzorom,
- tablet Daleron ne jemljite dlje, kot je za zdravljenje nujno potrebno; če trajajo bolezenski znaki kljub zdravljenju več kot 5 dni, naj o poteku nadaljnjega zdravljenja presodi zdravnik.
Previdnost je potrebna pri oslabelih in izčrpanih bolnikih ter pri alkoholikih. Med zdravljenjem s paracetamolom ne pijte alkoholnih pijač. Med nosečnostjo in dojenjem jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke. Kadar je odmerek zdravila bistveno večji od priporočenega (pri odraslih osebah več kot 7,5 g oz. več kot 15 tablet), lahko nastanejo hude okvare jeter in ledvic. Znaki jetrne okvare se pojavijo šele 2 do 4 dni po zaužitju prevelikega odmerka. Znaki akutnega prevelikega odmerjanja se v prvih 24 urah kažejo kot slabost, bruhanje, povečano znojenje in bolečine v trebuhu.

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek