Izbrali ste:Izdelki po namenuBolečina → Daleron C zrnca, 10 vrečk

Daleron C zrnca, 10 vrečk

Daleron C zrnca, 10 vrečk
Zdravilo
Blagovna znamka: Krka
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo Daleron C je primerno za zniževanje zvišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe, za blažitev bolečine v mišicah in sklepih pri gripi in prehladu, za lajšanje blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol).
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 6,84 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Daleron C zrnca, 10 vrečk

Kaj so Daleron C zrnca in za kaj se uporabljajo
Zrnca Daleron C vsebujejo paracetamol (500 mg) in vitamin C (20 mg). Paracetamol zavira sintezo prostaglandinov v centralnem živčevju ter tako znižuje zvišano telesno temperaturo in blaži bolečino. Paracetamol ne draži želodčne sluznice, zato je primeren tudi za bolnike z želodčnimi težavami in razjedo na želodcu ali dvanajstniku.
Vitamin C krepi obrambne sposobnosti telesa in pripomore k hitrejši ozdravitvi, obenem pa izboljša okus zdravila. Zdravilo Daleron C v obliki toplega napitka je zlasti primeren za bolnike z vneto sluznico ust in žrela, ker težko pogoltnejo trdne zdravilne oblike.
Zdravilo Daleron C je primerno za:
- zniževanje zvišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe (viroze);
- blažitev bolečine v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi;
- lajšanje blage do zmerne bolečine nevnetnega izvora (glavobol, zobobol), posebej pri bolnikih z želodčnimi težavami;
- lajšanje bolečine po poškodbah in zdravniških posegih.

Kako uporabljamo Daleron C zrnca
Običajni odmerek za odrasle in otroke, stare več kot 12 let, je ena vrečka zrnc. Odmerek lahko ponovite 4-krat do 6-krat na dan. Presledek med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure. V 24 urah smete vzeti največ 8 vrečk zrnc. Vsebino vrečke stresite v kozarec, prelijte z 1,5 dl tople vode ali čaja, dobro premešajte in še toplo popijte.
Če trajajo bolezenski znaki dlje kot 5 dni, naj o poteku nadaljnjega zdravljenja presodi zdravnik.

Opozorila
Ne jemljite zdravila Daleron C, če imate hujše motnje v delovanju ledvic ali jeter, če imate vnetje jeter, ki ga povzročajo virusi (virusni hepatitis) ali če imate prirojeno pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze v rdečih krvničkah. Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Previdnost je potrebna pri oslabelih in izčrpanih bolnikih ter pri alkoholikih.
Za otroke od 2. do 12. leta starosti priporočamo zrnca Daleron C za otroke, ker vsebujejo paracetamol v odmerkih, ki so primerni za otroke. Zdravilo ni primerno za diabetike, ker vsebuje saharozo. Če jemljete zdravilo Daleron C, ne smete piti alkohola. Med nosečnostjo in dojenjem jemljite zdravilo po priporočilu zdravnika in čim krajši čas, po možnosti samo posamezne odmerke. Kadar so odmerki zdravila bistveno večji od priporočenih, lahko zlasti pri bolnikih z ledvičnimi in jetrnimi obolenji povzročijo slabost, bruhanje in hudo jetrno okvaro. To so znaki akutnega prevelikega odmerjanja, ki se pokažejo v prvih 24 urah. Znaki jetrne okvare se lahko pojavijo šele 2 do 4 dni po zaužitju prevelikega odmerka. Zaradi medsebojnega učinkovanja z nekaterimi drugimi zdravili se učinek zdravila Daleron C ali teh zdravil lahko poveča ali zmanjša. To se zgodi pri nekaterih zdravilih za preprečevanje strjevanja krvi (varfarin), uravnavanje črevesne gibljivosti (metoklopramid), preprečevanje slabosti in bruhanja (domperidon), uravnavanje količine holesterola in drugih maščob v krvi (holestiramin), zdravljenje epileptičnih napadov (barbiturati, antiepileptiki), zdravljenje tuberkuloze (rifampicin), zdravljenje bakterijskih okužb (kloramfenikol), lajšanje bolečine (acetilsalicilna kislina in drugi nesteroidni antirevmatiki).

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek