Dominor

Dominor
Prehransko dopolnilo
Blagovna znamka: Carso
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Dominor je prehransko dopolnilo s hidrolizatom mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 18,72 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Dominor

Dominor je naraven in patentiran proizvod, ki se v svetu trži pod imenom Lactium®. Glavna sestavina je beljakovina kazein, ki je pridobljena iz mleka. V tej beljakovini je vpet neaktivni peptid, ki se aktivira z encimom tripsin. Nastane mlečni hidrolizat z bioaktivnim dekapeptidom, ki ima znano zaporedje aminokislin ter tridimenzionalno strukturo. Zaradi te strukture lahko molekula prehaja skozi vse biološke membrane do mesta delovanja.

Lactium® je leta 2004 na Health Ingredients Europe (HIE) dobil nagrado za najbolj inovativno sestavino med prehranskimi dopolnili.

Proizvod je rezultat dolgoletnih (več kot 12 let) raziskav znanstvenikov iz Univerze v Franciji. Vodilo raziskovanja je izhajalo iz opazovanja novorojenčkov po dojenju. Spremljali so njihovo umirjenost in zadovoljstvo ter ugotavljali, ali to izvira zgolj iz dejstva da so siti, ali so v mleku tudi farmakološke aktivne molekule, ki varujejo dojenčka pred anksioznostjo. Ugotovili so, da je edini encim v gastrointestinalnem sistemu novorojenca  tripsin, ki hidrolizira mlečno beljakovino. V odrasli dobi je aktivnost tega encima manjša oziroma ga je bistveno manj.

Hidrolizatu mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom je dodan biotin. Biotin prispeva k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkem delovanju. Dominor je učinkovito prehransko dopolnilo za vse, ki jih v življenju spremljajo stres, nemir, razdraženost, mobing ter vsakodnevna napetost.

Opozorilo:
Nosečnicam, doječim materam in otrokom do 14. leta Dominorja ne priporočamo, ker ne razpolagamo z raziskavami na omenjeni populaciji.
Pri ljudeh, ki so alergični na mleko, obstaja možnost alergije.
Dominorjevi glavni sestavini sta bioaktivni peptid, ki je hidrolizat mlečne beljakovine, in biotin (vitamin B7). Za hidrolizate je znano, da skoraj niso alergeni.
Dominor ne vsebuje laktoze (< 0.1 g laktoze na 100 g izdelka). Dovoljen dnevni vnos laktoze pri posameznikih z laktozno intoleranco je 5 g.
Z zaužitjem ene kapsule dnevno, se ne preseže niti 1% od "dovoljenih" 5 g laktoze.
Ni podatkov o medsebojnem delovanju ob sočasnem uživanju Dominorja z drugimi zdravili.

Vsebnost, neto količina:
30 kapsul (12,57 g).

Shranjevanje:
Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščitene pred vlago in svetlobo.

Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik: )
Carso d.o.o., Litostrojska cesta 46 A, 1000 Ljubljana

Sorodni izdelki

Dokumenti

Sestava

Sestavine:
hidrolizat mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom (150 mg v 1 kapsuli, 300 mg v 2 kapsulah), mikrokristalna celuloza (polnilo), želatina (kapsula), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), barvili titanov dioksid in rdeče 4R (barvili), biotin (0,016 mg (32% PDV/RDA) v 1 kapsuli, 0,032 mg (64% PDV/RDA) v 2 kapsulah).

Uporaba

Navodilo za uporabo:
Priporočen dnevni odmerek je 1 kapsula, ki jo zaužijemo pred spanjem. V začetni fazi uživanja prehranskega dopolnila Dominor (prvih 5 dni) in v obdobjih večjih psihičnih obremenitev se priporoča jemanje 2 kapsul na dan. Optimalne rezultate lahko pričakujemo že po 5 oziroma 10 kapsulah.

V primeru jemanja 2 kapsul dnevno, naj se vzame eno kapsulo zjutraj in eno zvečer. Kapsulo lahko odpremo in njeno vsebino zmešamo v vodo. Uživanje Dominorja je varno in se ga lahko jemlje dalj časa. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti!

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek