Izbrali ste:Izdelki po namenuSrce in ožilje → Kopriva - listi

Kopriva - listi

Kopriva čaj, 50g
Zdravilo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Kopriva je zdravilni čaj.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 5,95 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Kopriva - listi

Listi koprive vsebujejo flavonoide, antociane, topne silikate, amine, organske kisline, skopoletin, sitosterol, vitamine (C, B, K), lignane in minerale (kalcij, magnezij, kalij, fosfor, silicij, žveplo).
Učinkovine listov koprive lajšajo revmatične težave in delujejo protivnetno, zlasti pri degenerativnih poškodbah sklepov, vnetnih procesih v sklepih kolena in kolka ter pri revmatoidnem artritisu. Učinek se pokaže po približno treh tednih uživanja. Diuretični učinek čaja iz kopriv je blag in ga predvsem pripisujejo vsebovanemu kaliju. Zdravilni čaj iz listov koprive je namenjen za podporno zdravljenje blažjih revmatičnih težav. Izboljša gibljivost sklepov, zmanjša otekline, ublaži bolečine ob gibanju in otrdelost sklepov. Povzroči tudi povečanje količine urina in izpiranje sečnih poti pri blagih vnetnih procesih v sečilih in pri ledvičnem pesku. Kopriva pospešuje celično presnovo. V ljudskem zdravilstvu se listi koprive priporočajo tudi za preprečevanje napenjanja, pri težavah z žolčem, pri nečisti koži, pri slabokrvnosti, za spodbujanje delovanja trebušne slinavke (za blago znižanje krvnega sladkorja) in za pospeševanje celjenja ran ter zunanje proti izpadanju las.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka). 

Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: 50 g.

Shranjevanje: 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte tesno zaprto pri temperaturi do 25 °C. 

Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje

Sorodni izdelki

Sestava

Sestavine:
Kopriva - listi  (Urticae folium, Urtica dioica, L.).

Uporaba

Navodilo za uporabo:
1-2 veliki žlici (2 - 4 g droge) prelijte z 200 ml hladne vode in prevrite. Drogo lahko tudi prelijete z vrelo vodo. Pokrijte, pustite stati 10 minut in precedite. Popijte skodelico sveže pripravljenega čaja 3 - 6x na dan. Srednji dnevni odmerek je 8 -12 g droge.

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek