Izbrali ste:Izdelki po namenuPrebava in presnova → Lactecon, peroralna raztopina, 500 ml

Lactecon, peroralna raztopina, 500 ml

Lactecon, peroralna raztopina, 500ml
Zdravilo
Blagovna znamka: Abbott
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Lactecon je osmozno odvajalo, ki ima nežen odvajalni učinek in je hkrati prebiotik. Primeren je za vse skupine bolnikov in tudi za dolgotrajno uporabo (ne povzroča t.i. lenosti črevesja).
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 7,46 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Lactecon, peroralna raztopina, 500 ml

Kaj je peroralna raztopina Lactecon in za kaj se uporablja
Lactecon je brezbarvna do rjavkasto rumena in bistra ali rahlo motna tekočina. Pet mililitrov raztopine vsebuje 3,335 g laktuloze. Poleg tega lahko zdravilo vsebuje majhne količine laktoze, galaktoze, fruktoze in epilaktoze. Vsebuje lahko tudi zelo majhne količine vodikovega peroksida in natrijevega hidroksida. Lactecon raztopino uporabljamo za simptomatsko zdravljenje zaprtja, včasih pa tudi za zdravljenje jetrne encefalopatije (jetrne kome). Učinkovina laktuloza je izomerizirana laktoza, ki se v tankem črevesu ne presnavlja, zato pride nedotaknjena v debelo črevo, kjer deluje lokalno. Laktuloza spada med osmozna odvajala, poleg tega pa ima tudi prebiotičen učinek: spodbuja rast in razmnoževanje koristnih črevesnih bakterij (Lactobacilli in Bifidobacteria). S tem tudi zavira rast toksičnih bakterij. Lactecon učinkuje nežno in ne povzroča krčev, kot jih lahko povzročajo kontaktna odvajala (bisakodil, senini glikozidi). Primeren je za vse skupine bolnikov: otroke in dojenčke, starostnike, nosečnice, doječe matere, diabetike ter bolnike z mnogimi spremljajočimi boleznimi.

Kako uporabljamo Lactecon peroralno raztopino
Običajni začetni odmerki pri zaprtju so:
-odrasli (starejši od 15 let): od 15 do 45 ml na dan kot začetno zdravljenje in od 10 do 25 ml na dan kot stalno zdravljenje
-otroci od 7. do 14. leta: 15 ml na dan kot začetno zdravljenje in 10 ml na dan kot stalno zdravljenje
-otroci od 1. do 6. leta: od 5 do 10 ml na dan
-dojenčki od 1 meseca do 1. leta: 5 ml na dan
Pri jetrni encefalopatiji pa začnemo s 30 do 50 ml 3-krat na dan. Pozneje je treba odmerek prilagoditi tako, da bolnik odvaja mehko blato od 2 do 3-krat na dan. Trajanje zdravljenja se razlikuje glede na simptome. Lactecon lahko vzamete neposredno z žličko ali merilno čašo, lahko pa ga primešate sadnemu soku ali vodi. Lactecon začne delovati po 2 do 3 dneh. Po tem času boste odmerek najbrž lahko zmanjšali glede na svoje potrebe.

Opozorila
Zdravila ne uporabljajte, če imate redko motnjo, imenovano galaktozemija ali organsko vnetno bolezen črevesa, obstrukcijo ali perforacijo v prebavilih ali boleče trebušne sindrome neugotovljenega vzroka. V prvih dneh zdravljenja se lahko zaradi večjega nastajanja vetrov pojavi napenjanje. Zabeležili so tudi srbenje, analne bolečine in zmerno zmanjšanje teže. Ti simptomi ponavadi po nekaj dneh izginejo. Po uporabi prevelikih odmerkov se lahko pojavijo bolečine v trebuhu in driska. Če se to zgodi, zmanjšajte odmerek.

Sorodni izdelki

Dokumenti

lactecon.pdf

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek