Izbrali ste:Točka zdravja → ZDRAVILA IN BOLEČINA

ZDRAVILA IN BOLEČINA

Bolečina! Kdo ne pozna občutka, ko boli in bi dali vse za to, da preneha in nas pusti pri miru? Bolečina je eden najpogostejših vzrokov zaradi katerega obiščete zdravnika ali pa se obrnete po nasvet na lekarniškega farmacevta. Zato smo letošnji 12. Dan slovenskih lekarn posvetili prav zdravljenju bolečine.

Bolečina ni enaka bolečini in je zato lajšanje oziroma zdravljenje bolečine odvisno od njene jakosti, kako dolgo traja, na kakšnem mestu se je pojavila, kaj je vzrok njenega nastanka in kakšen tip bolečine zdravimo. Kar nekaj vprašanj torej, da bi našli pravo zdravilo za vašo bolečino.

Kdaj torej po nasvet k lekarniškemu farmacevtu?

Kadar se srečate z bolečino in ste v dvomih kako ukrepati, ali pa pri izbiri zdravila za samozdravljenje bolečine niste prepričani, ali je primerno za vas. Samozdravljenje bolečine je primerno pri blagih do zmernih akutnih bolečinah in lahko traja do največ 7 dni. Najprimernejši analgetik (zdravilo proti bolečini) pri večini blagih do zmernih bolečin je paracetamol. Prav gotovo ga poznate. Na naših policah ga hranimo pod različnimi zaščitenimi imeni, kot so Calpol, Daleron, Lekadol in druga. Primeren je za uporabo pri otrocih, starostnikih in bolnikih z želodčnimi težavami, alergijami, astmo, putiko, srčno žilnimi obolenji in pri .sladkornih bolnikih. Pred uporabo ostalih analgetikov, npr. nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičnih zdravil pa je potrebno preveriti, ali so primerna za vas in združljiva z vašimi zdravili, ki jih že jemljete.

K pravilni in varni uporabi analgetikov pri zdravljenju in samozdravljenju bolečine lahko veliko prispevate sami. Vedno jih uporabljajte po navodilih za uporabo, nikoli ne jemljite večjih odmerkov od priporočenih in ne jemljite več različnih analgetikov hkrati, razen kadar vam je to priporočil zdravnik.

Vse in še več o zdravilih in zdravljenju ter samozdravljenju bolečine boste našli v naši knjižici ZDRAVILA IN BOLEČINA, ki jo lahko dobite v slovenskih lekarnah 26. septembra ob 12. Dnevu slovenskih lekarn. Pričakujemo vas!

Pa ne pozabite – lekarniški farmacevti smo vam vedno na voljo za posvet!

Farmacevti Celjskih lekarn

Sorodno

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek