Izbrali ste:O zdravilih in njihovi uporabi → Za zadovoljno in negovano kožo tudi v poletnih dneh

Za zadovoljno in negovano kožo tudi v poletnih dneh

Se vam je že zgodilo, da ste po zadrževanju na prostem opazili, da je koža pordela, razdražena in zateza, kot bi vam naenkrat postala premajhna? S sončnimi opeklinami se lahko sreča prav vsak, ki se brez ustrezne zaščite izpostavi soncu. Do tega lahko pride tudi na sprehodu po mestu, pri športu ali med  delom, pa vendar je običajno le sončenje tista aktivnost, ob kateri se zavedamo, da je treba kožo ustrezno ščititi in negovati in vse prevečkrat pozabljamo, da nas sonce doseže ob čisto vsaki aktivnost na prostem. Najboljša zaščita pred opeklinami in poškodbami kože je zadrževanje v senci, kar je dobro upoštevati vsaj takrat, ko UV indeks preseže vrednost 7. UV indeks je mednarodno sprejeta in enotna mera za moč ultravijoličnega sevanja. Pri vrednostih nad 7 normalno občutljiva koža brez zaščite pordi v 40 minutah, bolj občutljiva že v 20 minutah. V tem času se je dobro med 11. in 15. uro izogibati soncu (vsi z občutljivo kožo še uro prej in pozneje) in zaščititi s sončnimi očali, ustreznimi oblačili, pokrivalom in  zaščitno kremo s faktorjem 15 ali več. Če se tega ne držimo, se lahko hitro pojavijo opekline, ki so ne le neprijetne, ampak imajo lahko tudi resne zdravstvene posledice.

Preveč sonca spremeni strukturo kože. Poleti je koža bolj izsušena, manj elastična, hitreje povešena ali zgubana, gube so globlje. Če obraza in dekolteja ne bi nikoli izpostavljali soncu, bi bila koža tam enako gladka in prožna kot drugje po telesu.

Po izpostavitvi soncu, pa tudi po kopanju, nam bo koža hvaležna za ustrezno nego. Za hlajenje in sprotno nadomeščanje izgubljene vlage je dobro uporabiti vlažilno sredstvo za nego po sončenju, ki koži povrne občutek ugodja, svežine in mehkobe. Reakcijo kože na sonce lahko sprožijo tudi negovalni kozmetični pripravki, zato bodimo pri njihovi izbiri previdni. Če izberemo izdelek s čim manj sestavinami, bo tveganje za takšno nevšečnost manjše.

Tudi narava nam nudi sredstva za nego zaradi sonca razdražene kože. Eno izmed njih je brezalkoholni oljni izvleček ognjiča, ki hitro in učinkovito pomirja razdraženo in občutljivo kožo. Skupaj z dekspantenolom, ki spodbuja koži lastno sposobnost obnavljanja, smo ga vgradili v naravno Ognjičevo mleko za telo, ki kožo globinsko navlaži, pomiri in jo naredi svilnato mehko, koži po sončenju ali kopanju pa povrne svežino in ugodje. Ne vsebuje barvil, dišav in parabenov, je nemastno, primerno za vse tipe kože in dobra izbira za vse, ki cenijo certificirano naravno kozmetiko ne le po sončenju, ampak tudi za vsakodnevno nego po prhanju, kopanju ali po britju in depilaciji.

Pripravila: Mirjam Hočevar Korošec, mag. farm.

Sorodno

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek