Izbrali ste:Izdelki po namenuPrebava in presnova → Portalak sirup 500 ml

Portalak sirup 500 ml

Portalak sirup 500ml
Zdravilo
Blagovna znamka: Belupo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Osmozno delujoče odvajalo, ki pomaga pri kroničnem zaprtju, a ima malo stranskih učinkov ter ne povzroča navajenosti.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 7,46 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Portalak sirup 500 ml

Kaj izdelek je in za kaj se uporablja
Zdravilo Portalak je osmozno odvajalo in vsebuje tekočo laktulozo, sintezni sladkor, ki je sestavljen iz fruktoze in galaktoze. Portalak sirup vsebuje 667 mg laktuloze na 1 ml sirupa.

Komu je izdelek namenjen
Zdravilo Portalak uporabljajte za lajšanje praznjenja črevesja v primerih občasnega ali dolgotrajnega zaprtja (obstipacija). Lahko ga uporabljate tudi za mehčanje blata pri hemoroidih, po operativnih posegih na debelem črevesu ali danki in podobno. za preprečevanje in zdravljenje jetrne encefalopatije.

Laktuloza, tekoča ima več načinov delovanja:
- v debelem črevesu veže nase vodo in elektrolite, mehča črevesno vsebino in pospešuje gibanje prebavil (peristaltiko).
- pri razgradnji tekoče laktuloze s črevesnimi bakterijami nastanejo v debelem črevesu organske kisline (npr. mlečna, ocetna kislina). Nastajanje teh kislin pospešuje prehajanje amoniaka iz krvi v črevesje, zato se pri bolnikih z možgansko motnjo zaradi napredovanja bolezni jeter, zmanjša koncentracija amoniaka v krvi.
- deluje tudi probiotično. Pospešuje rast črevesnih bakterij (npr. bifidobakterije, laktobacili) in nanje deluje zaščitno.

Ne uporabljajte zdravila Portalak, če ste bolnik na dieti brez galaktoze (galaktozemija) ali imate zaporo črevesja (ileus).

Bodite posebno pozorni
- kadar se vam določa odmerek, da ne pride do driske. Na začetku zdravljenja jetrne encefalopatije ne smete uporabljati drugih odvajal. Povečano odvajanje, ki je posledica hkratne uporabe drugih odvajal, lahko privede do napačnega odmerjanja tekoče laktuloze,
- če ste bolnik s sladkorno boleznijo ali bolnik s pomanjkanjem encima laktaze,
- če ste bolnik z obstrukcijo (oviranje pretoka) črevesja,
- če ste bolnik s sumom na vnetje slepiča,
- če ste bolnik s kolostomo ali ileostomo,
- če ste bolnik s sumom na krvavitve v danki.

Jemanje drugih zdravil
V času zdravljenja s tekočo laktulozo v terapevtskih odmerkih ne pride do medsebojnega delovanja z drugimi zdravili, vendar vam v času dveh ur po zaužitju zdravila Portalak ne priporočamo zaužitja drugega zdravila.

Jemanje zdravila Portalak skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Portalak lahko zaužijemo v nerazredčeni obliki, ali ga razredčimo z vodo ali sadnim sokom. Lahko ga jemljemo skupaj s hrano ali brez nje (npr. z jogurtom ali z žitaricami). Med zdravljenjem jetrne encefalopatije, še posebej na začetku zdravljenja z zdravilom Portalak, ne pijte gaziranih pijač in ne uživajte živil, ki pospešujejo gibanje črevesja (peristaltika).

Način uporabe
Jetrna encefalopatija: jemljite 30 do 45 ml sirupa (2-3 velike žlice) 3 do 4 krat na dan. Odmerjanje po potrebi prilagodite, da dosežete 2 do 3 iztrebljanja mehkega blata na dan. Ni dovolj podatkov o uporabi zdravila Portalak pri otrocih z jetrno encefalopatijo.
Zaprtje in mehčanje blata: zdravilo jemljite 1 krat dnevno. Če ne zaznate učinka dva dni po začetku jemanja zdravila, lahko odmerek povečate. Odvajalni učinek lahko nastopi že 2 uri po zaužitju zdravila Portalak, običajno pa je potrebno 24-48 ur, da prične delovati. Če zaprtje po enem tednu jemanja zdravila Portalak ne mine, mora bolnik obiskati zdravnika.

Odmerjanje
Odrasli in mladostniki (starejši od 15 let): 15 - 45 ml sirupa (1 do 3 velike žlice),
Otroci od 7 do 14 let: 15 ml sirupa (1 velika žlica) ,
Otroci od 1 do 6 let: 5 -10 ml sirupa (1 do 2 mali žlici),
Dojenčki od 1 meseca do 1 leta: 5 ml sirupa (1 mala žlica).

Pri uporabi odvajal pri otrocih je potrebna previdnost, zaradi možnosti zmanjšanja refleksa iztrebljanja. Ni dovolj podatkov o uporabi zdravila PORTALAK pri otrocih mlajših od enega meseca (novorojenčki). Če po enem tednu jemanja zdravila Portalak ne pride do izboljšanja ali če se po končanem zdravljenju stanje poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek