Izbrali ste:Izdelki po namenuSrce in ožilje → Baldrijanove kapljice

Baldrijanove kapljice

Baldrijanove kapljice
Zdravilo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Baldrijanove kapljice so namenjene za blaženje motenj spanja in blagih stanj nervoze.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 5,96 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Baldrijanove kapljice

Zdravilo Baldrijanove kapljice vsebuje vodno etanolni ekstrakt (tinkturo) korenin zdravilne špajke (baldrijana) in je namenjeno za blaženje motenj spanja in blagih stanj nervoze, ki se lahko kažejo kot razbijanje srca, nemir in nervoza (tudi v obdobju menopavze) ali kot stresno pogojene bolečine v želodcu in črevesju. Pripravki iz korenin baldrijana pozitivno vplivajo na različne parametre spanja (skrajšajo čas uspavanja, izboljšajo kakovost in strukturo spanja).
Za učinek je zaslužno skupno delovanje (sinergija) vseh vsebovanih učinkovin. Delovanje nastopi postopoma, pripravek je potrebno redno uživati vsaj 2-4 tedne. Če se po 2-4 tednih uporabe simptomi ne izboljšajo oziroma se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: steklenička iz temnega stekla s 50 ml pripravka.

Shranjevanje: 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte tesno zaprto! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Ker je izdelek vnetljiv, z njim ne rokujte, ga ne shranjujte in ne odpirajte v bližini ognja ali vročih grelnih teles! 

Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje

Sorodni izdelki

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Baldrijanove kapljice?
Zdravilna učinkovina je vodno etanolni ekstrakt korenin zdravilne špajke (Valeriana officinalis L. s.l., radix). DER=1:5-6; ekstrakcijsko topilo: 70% etanol. 1 g pripravka vsebuje izvleček iz 200 mg korenine zdravilne špajke. Druge sestavine so: etanol in prečiščena voda.

Uporaba

Priporočeni odmerek je 50 kapljic (½ - 1 žlička) z vodo ali čajem. Največji enkratni odmerek je 120 kapljic. 
Pri simptomih nervoze, nemira, napetosti in stresno pogojenih težavah priporočamo 1 odmerek (50 kapljic) 1 do 3-krat na dan.
Pri motnjah spanja vzemite 50 kapljic ½ - 1 uro pred spanjem, če to ne zadošča, še 1 dodatni odmerek pozno popoldne ali zgodaj zvečer.

Največji priporočeni dnevni odmerek znaša 4 posamezne odmerke po 50 kapljic na dan. 1 ml (0,9 g) je 25 kapljic. Baldrijanove kapljice niso namenjene akutnemu lajšanju težav. Delovanje nastopi postopoma, priporočljivo je redno jemanje zdravila vsaj 2 - 4 tedne. Pripravek vsebuje do 69 vol % etanola. Zdravila Baldrijanove kapljice ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 12 let. 

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek