Izbrali ste:Točka zdravja → Lekarne svetujemo

Lekarne svetujemo

V lekarni je še vedno  obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite, ki prekrije nos in usta, skladno s sklepom vlade.

Sklep vlade o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih, pri nalezljivi bolezni COVID-19 (UL 79/2020) določa obvezno nošenje zaščitnih mask za obiskovalce lekarn in drugih zdravstvenih ustanov.

Še vedno pa so aktualna opozorila in priporočila, ki so veljala v začetku epidemije:

Lekarniška zbornica Slovenije: v lekarno le zdravi posamezniki z razkuženimi rokami,
upoštevanje minimalne razdalje z najbližjo osebo je nujno.

»Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutnega epidemiološkega stanja v Evropi in svetu, vljudno naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) in drugih bolezni ostanete doma. Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo. Vse obiskovalce zato naprošamo, da pred vstopom v lekarno razmislijo o svojem zdravstvenem stanju,« je po usmeritvah Nacionalnega inštituta za javno zdravje pozvala Lekarniška zbornica Slovenije. V lekarnah se namreč v zaprtem prostoru srečujejo zdravi posamezniki, kronični bolniki in akutno bolni, zato je zavedanje o varnosti pred vstopom v lekarno še kako pomembno.

»Vse obiskovalce lekarn vljudno prosimo, da si ob vstopu v lekarno razkužijo roke, v lekarni pa držijo razdaljo vsaj 1 meter do najbližje osebe. S takšnimi ukrepi bomo vsi skupaj pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal in drugih bolezni. Hvala za razumevanje in sodelovanje,« so dodali v Lekarniški zbornici Slovenije.

V Lekarniški zbornici Slovenije tudi svetujejo, da naj bo oseba, ki bo zdravila prevzela za obolelega, seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema. Tako bodo farmacevtski strokovni delavci lažje svetovali glede ustrezne uporabe zdravil.

Farmacevtski strokovni delavci v lekarnah zagotavljajo neprekinjeno preskrbo z zdravili, kar je v dani situaciji ključno in zelo pomembno. »Prosimo za razumevanje in potrpežljivost, ko se lahko ob čiščenju, prezračevanju in razkuževanju prostorov lekarna zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev in zaposlenih začasno zapre,« še pojasnjujejo v Lekarniški zbornici Slovenije.

Sorodno

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek