Izbrali ste:Izdelki po namenuKoža, lasje, nohti → Exolorfin zdravilni lak za nohte

Exolorfin zdravilni lak za nohte

Exolorfin zdravilni lak za nohte
Zdravilo
Blagovna znamka: Lek
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo Exolorfin se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb nohtov pri odraslih.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 24,92 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Exolorfin zdravilni lak za nohte

Zdravilo Exolorfin se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb nohtov pri odraslih. Uporablja se le, če je prizadeta zgornja polovica ali stranski del nohtov. Učinkovina amorolfin preprečuje rast gliv in jih uničuje. Zdravilo Exolorfin deluje proti številnim vrstam gliv, občutljivih na amorolfin, kot so kvasovke, kožne glive in plesni. Bakterije niso občutljive na amorolfin.

Nasvet:
Brisače za roke perite čim pogosteje pri najmanj 60 °C. Čevlje dobro prezračite in jih posušite.

Pomembno:
Rok uporabnosti po prvem odprtju: 6 mesecev. 

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
2,5 ml.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik: )
Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Sorodni izdelki

Sestava

Sestavine:
Učinkovina je amorolfin (kot klorid). 1 ml vsebuje 55,7 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 50 mg amorolfina (5 % m/V raztopina amorolfina). Ena steklenica z 2,5 ml vsebuje 139,3 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 125 mg amorolfina.
Druge sestavine zdravila so: brezvodni etanol, kopolimer amonijevega metakrilata (vrsta A), etilacetat, butilacetat, triacetin.

Uporaba

Zdravilo Exolorfin nanesite na prizadete nohte na rokah in nohte na nogah enkrat tedensko. Za zunanjo uporabo.
Upoštevajte naslednja navodila za uporabo:
- Pred vsakim nanašanjem laka za nohte spilite prizadeta področja nohtov (še posebej površino nohtov), kolikor je le mogoče temeljito, z eno od priloženih pilic za nohte. 
Opozorilo: Pilice za nohte, ki ste jo uporabili za obolele nohte, ne uporabljajte za nego zdravih nohtov.
- Iz pakiranja vzemite krpico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka za nohte. Z njo očistite površino obolelih nohtov in odstranite preostanke laka. Ena krpica zadošča za čiščenje vseh obolelih nohtov. Uporabite lahko tudi običajni odstranjevalec laka za nohte.
- Priloženo lopatico za nanašanje potopite v lak za nohte. Ne otirajte je na vratu steklenice. Lopatico potopite v lak za vsak oboleli noht znova.
- Lak za nohte nanesite na celotno površino nohtov.
- Steklenico takoj po končanem nanašanju previdno zaprite in lopatico očistite s krpico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka za nohte.
- Lak za nohte sušite približno 3 do 5 minut.

Ne nanašajte kozmetičnega laka prej kot 10 minut po uporabi zdravilnega laka Exolorfin. Pred ponovnim nanosom zdravilnega laka temeljito odstranite ostanke laka ali plasti kozmetičnega laka na nohtih in znova spilite nohte. Nohte očistite s priloženo krpico in ponovno nanesite zdravilo Exolorfin, kot je predpisano. 
Glivične okužbe so pogosto zelo trdovratne. Na prizadetih nohtih zato uporabljajte zdravilo Exolorfin brez prekinitve, dokler ne zrastejo popolnoma zdravi nohti. Zdravljenje nohtov na rokah na splošno traja 6 mesecev in 9 do 12 mesecev za nohte na nogah. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 mesecih, se posvetujte z zdravnikom.


Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek