Izbrali ste:SamozdravljenjeZdravila brez recepta → Mommox Rino pršilo za nos

Mommox Rino pršilo za nos

Mommox Rino pršilo za nos
Zdravilo
Blagovna znamka: Lek
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo Mommox Rino za zdravljenje simptomov sezonskega alergijskega rinitisa.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 11,28 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Mommox Rino pršilo za nos

Zdravilo Mommox Rino je indicirano za uporabo pri odraslih za zdravljenje simptomov sezonskega alergijskega rinitisa, po postavitvi diagnoze.

Pomembno:
Rok uporabnosti po prvem odprtju plastenke: 2 meseca.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
Ena plastenka vsebuje 10 g pršila za nos, suspenzije, kar ustreza 60 vpihom.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik: )
Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Sorodni izdelki

Sestava

En vpih vsebuje 50 mikrogramov mometazonfuroata (v obliki mometazonfuroata monohidrata). Skupna masa enega odmerjenega vpiha je 100 mg.
Pomožna snov z znanim učinkom: (mikrokristalna celuloza, natrijev karmelozat, glicerol, citronska kislina monohidrat, natrijev citrat dihidrat, polisorbat 80, benzalkonijev klorid, voda za injekcije) To zdravilo vsebuje 0,02 mg benzalkonijevega klorida na vpih. 

Uporaba

Mommox Rino je namenjen za nazalno uporabo. Pred uporabo prvega odmerka je treba bolnikom svetovati naj plastenko dobro pretresejo in pršilnik 10-krat sprožijo (dokler pršenje ni enakomerno). Če se pršilnika ne uporablja 14 dni ali več, ga je treba pred naslednjo uporabo zopet pripraviti tako, da se pršilnik 2-krat sproži, dokler pršenje ni enakomerno.
Pred vsako uporabo je treba plastenko dobro pretresti. Plastenko je treba zavreči po številu vpihov, ki je navedeno na ovojnini, ali 2 mesecih po prvi uporabi.

Odrasli (vključno s starejšimi):
Običajni priporočeni odmerek sta dva vpiha (50 mikrogramov/vpih) v vsako nosnico enkrat na dan (skupni odmerek 200 mikrogramov). Ko so simptomi pod nadzorom, se odmerek lahko zmanjša na en vpih v vsako nosnico (skupni odmerek 100 mikrogramov), kar lahko zadošča za vzdrževalno zdravljenje.
Pri nekaterih bolnikih s sezonskim alergijskim rinitisom se klinično pomembni učinek zdravila Mommox Rino pojavi v 12 urah po prvem odmerku, vendar pa polna korist zdravljenja v prvih 48 urah morda ne bo dosežena. Zato mora bolnik zdravilo redno uporabljati, da se doseže polna terapevtska korist.
Pri bolnikih z anamnezo zmernih do hudih simptomov sezonskega alergijskega rinitisa je zdravljenje z zdravilom Mommox Rino pršilo za nos priporočeno uvesti nekaj dni pred pričakovanim začetkom sezone cvetnega prahu.
Če izboljšanja simptomov ni, oziroma je lajšanje simptomov nezadostno, se mora bolnik po največ 14 dneh posvetovati z zdravnikom. Zdravila Mommox Rino bolnik ne sme uporabljati dalj kot 3 mesece brez posveta z zdravnikom.

Pediatrična populacija:
Zdravilo Mommox Rino ni namenjeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.


Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek