Izbrali ste:Izdelki po namenuGripa in prehlad → Sirup za izkašljevanje

Sirup za izkašljevanje

Sirup za izkašljevanje za odrasle GLC, 200ml
Zdravilo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Sirup za izkašljevanje je namenjen blaženju simptomov prehlada in lajšanju izkašljevanja goste sluzi.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 9,72 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Sirup za izkašljevanje

Sirup za izkašljevanje je namenjen odraslim in otrokom, starejšim od 12 let. Vsebuje tekoči ekstrakt vrtne materine dušice (timijana), vodno-etanolni izvleček korenine jegliča in vodno-etanolni izvleček listov ozkolistnega trpotca, mentol, ki izboljšuje vonj in okus in natrijev benzoat, ki lajša izkašljevanje in preprečuje mikrobiološko kvarjenje izdelka.

Sirup je namenjen blaženju simptomov prehlada in lajšanju izkašljevanja goste, vlecljive sluzi, ki jo bolnik s težavo izkašlja. Izvleček korenine jegliča pri vnetjih zgornjih dihalnih poti lajša izkašljevanje in utekočinja nastalo sluz. Listi trpotca vsebujejo sluzi in čreslovine. Sluzi prekrijejo sluznico žrela in grla, preprečujejo draženje in tako blažijo vnetje. Vnetje zaradi svojega adstringentnega učinka pomirjajo tudi čreslovine. Materina dušica vsebuje eterično olje, ki lajša izkašljevanje in izločanje sluzi, blaži krče v bronhijih in zavira rast mikroorganizmov. Natrijev benzoat v koncentraciji 1% spodbuja izkašljevanje in preprečuje razvoj bakterij in plesni.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: škatla s temno stekleničko z navojno zaporko z 200 ml (250 g) sirupa.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju shranjujte na hladnem (8-15°C) v dobro zaprti steklenici.

Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje

Sorodni izdelki

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Sirup za izkašljevanje?
Zdravilne učinkovine so vodno etanolni ekstrakt iz korenine jegliča (Primulae radix), listov ozkolistnega trpotca (Plantaginis lanceolatae folium), tekoči ekstrakt vrtne materine dušice (Thymi extractum fluidum), mentol in natrijev benzoat. 100 g (80 ml) sirupa vsebuje vodno etanolni izvleček iz 4 g korenine jegliča (Primulae radix) in 4 g listov ozkolistnega trpotca (Plantaginis lanceolatae folium), 3 g tekočega ekstrakta vrtne materine dušice, 5 mg mentola in 1g natrijevega benzoata. Druge sestavine so saharoza, prečiščena voda in etanol.

Uporaba

Priporočamo do 3-krat dnevno 1 merico (15 ml) sirupa med jedjo ali po jedi. Lahko ga razredčite z vodo ali čajem. Sirup je namenjen uporabi pri otrocih od dopolnjenega 12. leta dalje. Za mlajše otroke je na voljo njihovi starosti primeren izdelek.

Spletna lekarna






Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek