Izbrali ste:Izdelki po namenuGripa in prehlad → Sirup za izkašljevanje za otroke

Sirup za izkašljevanje za otroke

Sirup za izkašljevanje za otroke GLC, 125ml
Zdravilo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Sirup za izkašljevanje za otroke je namenjen blaženju simptomov prehlada in lajšanju izkašljevanja goste sluzi.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 7,54 € (Z DDV)
Količina:  

Opis izdelka: Sirup za izkašljevanje za otroke

Sirup za izkašljevanje za otroke je namenjen otrokom od 1. do dopolnjenega 12. leta starosti. Vsebuje vodno-etanolni izvleček korenine jegliča (Primulae radix), listov ozkolistnega trpotca (Plantaginis lanceolatae folium) in plodov sladkega komarčka (Foeniculi dulcis fructus), amonijev klorid, ki lajša izkašljevanje, mentol, ki izboljšuje vonj in okus, ter natrijev benzoat, ki lajša izkašljevanje in preprečuje mikrobiološko kvarjenje izdelka.

Sirup je namenjen blaženju simptomov prehlada in lajšanju izkašljevanja goste, vlecljive sluzi, ki jo otrok s težavo izkašlja. Izvleček korenine jegliča pri vnetjih zgornjih dihalnih poti lajša izkašljevanje in utekočinja nastalo sluz. Listi trpotca vsebujejo sluzi in čreslovine. Sluzi prekrijejo sluznico žrela in grla, preprečujejo draženje in tako blažijo vnetje. Vnetje zaradi svojega adstringentnega učinka pomirjajo tudi čreslovine. Plodovi sladkega komarčka vsebujejo eterično olje, ki deluje protimikrobno in protivnetno, blaži krče dihal, spodbuja izločanje sluzi in lajša izkašljevanje. Natrijev benzoat v koncentraciji 1% spodbuja izkašljevanje in preprečuje razvoj bakterij in plesni.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: škatla s temno stekleničko z navojno zaporko s 125 ml (160 g) sirupa in dozirni lonček.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju shranjujte na hladnem (8-15°C) v dobro zaprti steklenici.

Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje

Sorodni izdelki

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Sirup za izkašljevanje za otroke?
Zdravilne učinkovine so vodno etanolni ekstrakt iz korenine jegliča (Primulae radix), listov ozkolistnega trpotca (Plantaginis lanceolatae folium) in plodov navadnega sladkega komarčka (Foeniculi dulcis fructus), amonijev klorid, mentol in natrijev benzoat. 5 ml (6,49 g) sirupa vsebuje vsebuje vodno etanolni ekstrakt iz 64 mg korenine jegliča, 240 mg listov ozkolistnega trpotca in 64 mg plodov navadnega sladkega komarčka, 0,97 mg amonijevega klorida, 0,32 mg mentola in 64 mg natrijevega benzoata. Druge sestavine so saharoza, prečiščena voda in etanol.

Uporaba

Odmerjanje: med jedjo ali po jedi, lahko razredčeno z vodo ali čajem.
Starost Odmerek
1-3 leta do 3x na dan 2,5 ml
4-6 let do 3x na dan 5 ml
7-12 let do 3x na dan 10 ml

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek