Izbrali ste:Izdelki po namenuBolečina → Lekadol Combo prašek

Lekadol Combo prašek

Lekadol Combo prašek
Zdravilo
Blagovna znamka: Lek
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Lekadol Combo prašek za peroralno raztopino
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 12,91 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Lekadol Combo prašek

Zdravilo Lekadol Combo vsebuje paracetamol, analgetik, ki lajša bolečine in znižuje povišano telesno temperaturo, ter fenilefrin, dekongestiv, ki lajša zamašenost nosu. Zdravilo Lekadol Combo se uporablja za lajšanje simptomov prehlada in gripe, vključno z lajšanjem bolečin, glavobola, zamašenega nosu in zniževanjem telesne temperature, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 16 let. Zdravilo Lekadol Combo uporabljajte samo, če imate prehlad ali gripo, ki ju spremlja zamašen nos. Če nimate zamašenega nosu, je bolj priporočljivo uporabiti enokomponentna zdravila, ki vsebujejo samo paracetamol.

Pomembno:
To zdravilo vsebuje paracetamol. Ne jemljite ga sočasno z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol. Nikoli ne vzemite več zdravila Lekadol Combo, kot je priporočeno. Odmerki, večji od priporočenih, ne povečajo protibolečinskega učinka, lahko pa povzročijo zelo hudo jetrno okvaro. Simptomi poškodbe jeter se običajno pojavijo šele po nekaj dneh. Zelo pomembno je, da po prevelikem odmerku čim prej poiščete zdravniško pomoč, tudi če se počutite dobro. Ne jemljite sočasno z drugimi zdravili proti gripi, prehladu ali drugimi dekongestivi.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka).

Vsebnost, neto količina:
20 vrečk.

Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik: )
Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Sorodni izdelki

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo LEKADOL COMBO
- Učinkovini sta paracetamol in fenilefrinijev klorid.
- Ena vrečka vsebuje 500 mg paracetamola in 12,2 mg fenilefrinijevega klorida (kar ustreza 10,0 mg fenilefrina).
- Druge sestavine zdravila so: askorbinska kislina, saharoza, aspartam (E951), aroma limone (ki vsebuje: naravna olja limone in naravnim enake aromatične snovi, maltodekstrin, manitol (E 421), glukonolakton, arabski gumi, sorbitol (E420), brezvodni koloidni silicijev dioksid, α-tokoferol (E 307)), natrijev saharinat, brezvodni koloidni silicijev dioksid, citronska kislina in natrijev citrat.

Uporaba

Priporočeni odmerek je:
Odrasli in otroci, starejši od 16 let ena vrečka na vsakih 4 do 6 ur. V 24 urah ne smete vzeti več kot 4 vrečke. Upoštevajte, da večji odmerki od priporočenih lahko povečajo nevarnost za zelo hudo jetrno okvaro. Če se simptomi v 3 dneh ne izboljšajo ali se poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.
Vsebino vrečke raztopite v majhni skodelici (125 ml) tople, a ne vrele vode. Na kratko pomešajte, da se raztopi, in brezbarvno raztopino z okusom limone popijte.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Zdravilo Lekadol Combo  ni priporočeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 16 let.

Rok uporabnosti po rekonstituciji: v topli vodi: 1 ura.

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek