Izbrali ste:O zdravilih in njihovi uporabi → KOLIKO JE STARA VAŠA KOŽA?

KOLIKO JE STARA VAŠA KOŽA?

Ne glede na to, koliko let imamo, je lahko naša koža videti bistveno mlajša, lahko pa tudi starejša. Res je, da je veliko odvisno od genetike, a proti (pre)hitremu staranju kože lahko marsikaj naredimo tudi sami. 

Oksidativni stres – teorija staranja

Oksidativni stres povzroča negativne spremembe v koži, pospešijo in sprožijo pa ga številni dejavniki življenjskega sloga kot so sončenje, kajenje, stres, nezdrava prehrana, premalo spanja, onesnaženost okolja in neustrezna nega kože. Teorija staranja zaradi oksidativnega stresa pravi, da se staramo zaradi kopičenja poškodb v celicah kože, ki jih povzročajo prosti radikali. To so visoko reaktivne kisikove spojine, ki v telesu nastajajo neprestano. V normalnih pogojih jih antioksidanti v koži nevtralizirajo, vendar se lastna sposobnost nevtralizacije in obnavljanja kože s časom zmanjšuje. Rezultat so nepopravljive poškodbe celic in posledično staranje kože. 

Pravilna nega kože

Poleg izogibanja zgoraj omenjenim dejavnikom lahko za mladosten videz veliko naredimo tudi s pravilno nego. Koža, ki je slabo negovana, se hitreje stara. Priporočljiva je uporaba negovalnih izdelkov, ki poleg izdatnega vlaženja, obnove kože in zmanjšanja videza gubic, nudijo tudi zaščito pred vplivi iz okolja.

Hialuron Plus vlažilni fluid


Vlažilni booster za polnejšo in mladostnejšo polt, Hialuron plus vlažilni fluid, poskrbi za izdatno vlaženje kože, pospešuje njeno obnovo in jo ščiti pred vplivi sodobnega načina življenja kot so stres, utrujenost in onesnaženo okolje. Vsebuje edinstveno kombinacijo hialuronske kisline, šipkovega olja in rastlinskih proteinov.
Hialuronska kislina ima sposobnost vezave velike količine vode in tako poskrbi za ustrezno navlaženo in napeto kožo. Šipkovo olje je bogato z vitaminoma A in E (močna antioksidanta) ter maščobnimi kislinami. Dragocene sestavine šipkovega olja kožo ščitijo pred prostimi radikali, jo obnavljajo na celičnem nivoju, delujejo protivnetno, zaradi izdatnega vlaženja in povečanja elastičnosti kože pa zmanjšajo videz gubic. Pšenični proteini koži vračajo vlago, sijaj in mehkobo. Na koži tvorijo tanek zaščitni film, ki preprečuje izgubo vlage, na koži pa pustijo mehak in gladek občutek.
Vlažilni fluid se lahko uporablja samostojno ali kot podlago drugim negovalnim izdelkom. Primeren je za nego vseh tipov kože, tudi občutljive. Ob redni uporabi je polt bolj sijoča, gladka in enakomerna. Gubice so manj vidne.

Pripravila: Vesna Štebej mag. farm., Galenski laboratorij Celjskih lekarn

PDF (336 KB)

Sorodno

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek