Izbrali ste:Nasveti farmacevtaIz narave → Nova mleka za kožo

Nova mleka za kožo

Čeprav je človekov videz pogosto prvo, kar zaznamo, in stanje kože precej vpliva nanj, zdrava in negovana koža ni pomembna le za to, da veljamo za lepe in mladostne. Koža je predvsem naš največji (čutilni) organ, telo ščiti pred vplivi iz okolja in pomaga pri izločanju in uravnavanju telesne temperature, zato je neprestano »v akciji«. Vse svoje naloge mora učinkovito opravljati noč in dan, celo življenje. Čeprav je debela le nekaj milimetrov, jo sestavlja na milijarde celic, ki morajo biti ustrezno prehranjene in zaščitene, da se lahko neprestano obnavljajo in učinkovito opravljajo vse svoje naloge, kar se odraža ne le na našem videzu, ampak tudi na počutju in splošnem zdravju.

Pozimi mraz in nizka zračna vlaga kožo postavita pred posebne izzive in njena zaščitna sposobnost je omejena. Žleze lojnice, ki izločajo naravni maščobni film za zaščito kože pred izsušitvijo, na mrazu namreč močno zmanjšajo ali celo ustavijo svojo aktivnost, zaščitna plast na koži je okrnjena, posledično koža začne izgubljati še vlago. Dodatno obremenitev predstavljajo nihanja temperature v okolju, saj je zunaj mrzlo, v ogrevanih prostorih pa (pre)toplo in zrak presuh. Tudi pogosto kopanje ali prhanje s (pre)vročo vodo in (pretirana) uporaba neustreznih gelov za prhanje ali mil koži dodatno odtegne vlago in lipide. Posledice so hitro opazne. Koža je že na pogled suha, bolj se lušči, pojavijo se drobne gubice in razpoke, na otip postane bolj hrapava, lahko tudi pordi ali srbi in se hitreje vname.

Zato je pozimi še posebej pomembno, da poskrbimo za ustrezno nego, ki bo koži nudila ustrezno zaščito in jo spet naredila gladko, prožno in voljno. Uporaba ustreznega izdelka za nego, na primer mleka za telo, ki ga nanesemo po kopanju in kožo podpira v njeni naravni zaščitni funkciji ter jo hrani in vlaži, je vsaj v tem času prej potreba kot razvajanje.

A ni vseeno, kakšen negovalni izdelek izberete, še posebej, če je treba znova vzpostaviti porušeno ravnotežje med kožnimi maščobami in vlago. Bodite pozorni na sestavine, izberite izdelke z bogatimi naravnimi olji kot so na primer olivno, mandljevo ali konopljino olje. Tudi kakavovo maslo je dobra izbira, saj koži nudi visokovredne maščobe, jo ščiti pred izgubo vlage, neguje in preprečuje, da bi postala suha ali hrapava. Za dodatno vlaženje so dobrodošle priznane vlažilne sestavine kot na primer hialuronska kislina, dekspantenol, vitamin E, rastlinski proteini, urea, glicerol…

V linijo za nego telesa smo v predprazničnih dneh v Celjskih lekarnah poleg Mleka s konopljinim oljem in Ognjičevega mleka, ki ju že dobro poznate, umestili tudi Mleko s kakavovim maslom, ki z izbrano kombinacijo kakavovega masla, olivnega olja in vitamina E kožo neguje, navlaži, ohranja prožno in preprečuje prekomerno izgubo vlage. Na voljo je tudi odišavljena različica z ženstvenim vonjem za dodatno razvajanje. Za nego, razvajanje ali potrebo so v lekarnah na voljo ustrezni izdelki in dobri nasveti, veseli bomo, če jih boste izkoristili. Lep december vam želimo in da bi se dobro počutili v svoji koži!

Sorodno

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek