Izbrali ste:Nasveti farmacevtaIz narave → Nega mastne in problematične kože

Nega mastne in problematične kože

Osnova vsake nege je redno in tipu kože primerno čiščenje. Z njim odstranjujemo odmrle kožne celice, umazanijo in odvečno maščobo, ki pripomorejo k temu, da se lojnice zamašijo, pod nastalim čepkom pa se množijo bakterije, ki povzročajo vnetja. Pri mastni in problematični koži je pravilno čiščenje izrednega pomena, saj z njim odstranjujemo vzroke za pojav kožnih nečistoč.

Pazite, da s preveč agresivnim pripravkom ne povzročite še večje tvorbe kožnih maščob. Primerna so nežna čistilna sredstva za nego obraza, ki kože ne bodo preveč izsušila ali razdražila. Poleg tega naj nikdar ne ostane samo pri umivanju. Vsakodnevna rutina naj zajema čiščenje, tonizacijo kože in primerno negovalno kremo.

Ker je bolje preprečevati kot zdraviti, za nego nečiste kože uporabljajte kozmetiko, ki zavira prekomerno maščenje kože, mašenje lojnic in rast mikrobov pod nastalim čepkom. Občasno naredite nežen piling. Na vnetih mestih uporabite losjon, ki spodbudi luščenje odmrlih celic in zavira vnetja.

Linija Galenskega laboratorija Celjskih lekarn ahena CLEAR SKIN za nego mastne in problematične kože

Odlična izbira za toniziranje mastne in k nečistočam in prekomernemu sijaju nagnjene kože je lahko hidrolat muškatne kadulje. Kožo učinkovito navlaži, pomirja vnetne spremembe in uravnava izločanje lojnic. V našem Toniku z muškatno kaduljo smo mu dodali še druge vlažilne sestavine in vitamin B3 (niacinamid) za še boljši učinek. Hidrolati so v naravni negi kože vse bolj priljubljeni. Pridobivajo se z destilacijo rastlin z vodno paro in so pravzaprav stranski produkt pri pridobivanju eteričnih olj. V blagi vodni raztopini združujejo nežno moč vodotopnih rastlinskih sestavin in sledov eteričnih olj. Koži dovajajo vlago, a ne le to: veliko bolje kot sama voda zadovoljijo njene specifične potrebe. Nežno jo navlažijo, negujejo, uravnajo pH, osvežijo, pomirijo in tudi rahlo odišavijo. Primerni so za nežno čiščenje, kot vlažilna podlaga pred nanosom kreme ali kot pomirjujoča nega za nadaljevanje dnevne rutine čiščenja kože.

Muškatna kadulja je že dolgo znana zdravilna rastlina, ki je našla svoje mesto tudi v aromaterapiji in kozmetiki. Spoznajte našo linijo z muškatno kaduljo ahena clear skin za nego mastne in problematične kože! Sestavljajo jo krema in tonik z muškatno kaduljo ter losjon s salicilno kislino. 
  1. V nežnem Toniku z muškatno kaduljo smo hidrolat muškatne kadulje obogatili z dodatnimi vlažilnimi sestavinami in vitaminom B3 (niacinamidom) za še boljši učinek. 
  2. Krema z muškatno kaduljo vsebuje eterično olje muškatne kadulje, ki smo mu dodali še druge naravne učinkovine za obvladovanje prekomernega izločanja lojnic, vlaženje in pomirjanje kože. 
  3. Losjon AKNE SOS s salicilno kislino in drugimi antiseptičnimi sestavinami je namenjen dodatni negi vnetih mest na koži.

Nasvet:

Kremo in tonik z muškatno kaduljo priporočamo za redno dnevno nego vsem, ki imajo mastno ali mešano kožo ali jih pestijo ogrci, akne in mozolji, Losjon AKNE SOS s salicilno kislino in drugimi antiseptičnimi sestavinami pa je namenjen dodatni negi vnetih mest na koži in se nanaša enkrat na dan po potrebi samo na akne in mozolje.

Ali ste vedeli, da vonju eteričnega olja MUŠKATNE KADULJE pripisujejo, da spodbuja iznajdljivost in razmišljanje, odpira pot nenavadnim idejam in širi iskre radovednosti? Preizkusite!

Naj se dobro počuti vaša koža in vi v njej! Pa ne pozabite, da je poleg primerne nege, ustrezne prehrane, uživanja zadostne količine vode in gibanja na svežem zraku za lepo kožo potrebno tudi dovolj spanja in sprostitve!

Sorodno

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek