Izbrali ste:SamozdravljenjeZdravila brez recepta → Rutacid 60x500mg

Rutacid 60x500mg

Rutacid 60x500mg
Zdravilo
Blagovna znamka: Krka
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Žvečljive tablete Rutacid vsebujejo hidrotalcit, ki zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Učinek je hiter in dolgotrajen.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 14,54 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Rutacid 60x500mg

Kaj je zdravilo Rutacid in za kaj ga uporabljamo
Žvečljive tablete Rutacid vsebujejo hidrotalcit. Zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Učinek je hiter in dolgotrajen zaradi posebne mrežno-plastne strukture učinkovine, iz katere se sproščajo magnezijevi in aluminijevi ioni glede na količino kisline v želodcu. Poleg nevtralizacije kisline hidrotalcit inaktivira pepsin in veže žolčne kisline ter lizolecitin, ki pri refluksu prehajajo iz dvanajstnika v želodec in okvarjajo želodčno sluznico. Hidrotalcit krepi varovalne mehanizme in tako ščiti želodčno sluznico pred agresivnimi dejavniki, obenem pa pospešuje celjenje poškodovane želodčne sluznice. 
Žvečljive tablete Rutacid priporočamo pri težavah, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline: 
- spahovanje kisline, zgaga, 
- pekoča bolečina v želodcu, 
- vneta želodčna sluznica (gastritis), ki je posledica stresa, nepravilnega prehranjevanja, čezmernega uživanja alkohola ali nesteroidnih protivnetnih zdravil. 
Žvečljive tablete Rutacid pospešujejo celjenje razjede na želodcu ali dvanajstniku in so učinkovite tudi pri vzdrževalnem zdravljenju kronične ulkusne bolezni. 

Kako uporabljamo zdravilo Rutacid
Pri jemanju zdravila Rutacid natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Žvečljivih tablet Rutacid ne smete pogoltniti celih, ampak jih je treba dobro prežvečiti. Običajni odmerek za odrasle je 1 do 2 tableti, 3- do 4-krat na dan, eno uro po obroku in pred spanjem, oziroma, ko se pojavijo opisane težave. Starejšim bolnikom in bolnikom z jetrno boleznijo odmerka ni treba prilagajati. Bolniki z ledvično boleznijo smejo jemati zdravilo Rutacid le krajši čas v manjših odmerkih. Otroci, stari od 6 do 12 let, naj vzamejo polovični odmerek za odrasle (½ ali 1 tableta), 3- do 4-krat na dan, eno uro po obroku in pred spanjem, oziroma, ko se pojavijo težave. Zdravila Rutacid ne priporočamo otrokom mlajšim od 6 let, ker varnost in učinkovitost nista dokazani.

Opozorila
Ne jemljite zdravila Rutacid: 
- če ste alergični (preobčutljivi) na hidrotalcit ali katerokoli sestavino zdravila Rutacid, 
- če imate hudo ledvično okvaro, 
- če imate nenormalno znižano koncentracijo fosfatov v krvi, 
- če imate avtoimunsko bolezen, za katero sta značilni mišična slabost in utrujenost (miastenijo gravis).
Če jemljete druga zdravila, jih morate vzeti vsaj 1 do 2 uri pred ali po zaužitju zdravila Rutacid.
Ne jemljite zdravila Rutacid hkrati s hrano ali pijačo, ki vsebuje kisline (npr. z vinom, kislim sadjem ali sadnimi sokovi, itd.). Tovrstna prehrana namreč poveča prehajanje aluminijevih soli (sestavin tega zdravila) iz prebavil v kri.
Zdravilo Rutacid  lahko v obdobju nosečnosti jemljete le kratko časovno obdobje, s čemer boste zmanjšali verjetnost, da bo vaš nerojeni otrok izpostavljen aluminiju (sestavini tega zdravila). 
Snovi, ki vsebujejo aluminij se običajno izločajo v materino mleko. Vendar zaradi znanega majhnega prehajanja aluminijevih soli iz prebavil v kri, tako pri materi kot otroku, ni pričakovati tveganja za zdravje novorojenčka. Kljub temu naj se matere, ki dojijo, pred uporabo zdravila Rutacid  posvetujejo z zdravnikom.
Če se stanje po jemanju zdravila v 14 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Sorodni izdelki

Sestava

Uporaba

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek