Izbrali ste:O zdravilih in njihovi uporabi
1 2  Naslednja stran

O zdravilih in njihovi uporabi

Kronična obstruktivna pljučna bolezen ali KOPB je trajna zoženost dihalnih poti zaradi emfizema ali kroničnega bronhitisa.
Veliko kliničnih odločitev v zdravstvu, po nekaterih ocenah kar tri četrtine, temelji na laboratorijskih preiskavah biološkega materiala.
Bolezni sklepov so eden najpogostejših vzrokov za obisk osebnega zdravnika in eden najpogostejših vzrokov invalidnosti v razvitem svetu. Najpogostejši med njimi sta osteoartroza in revmatoidni artritis, njihova pogostost pa zaradi staranja prebivalstva še narašča.
V današnjih »covid« časih je skrb za naše zdravje, predvsem za dobro kondicijo imunskega sistema, dobila poseben pomen.
Prehranska dopolnila so živila, ki, kot že njihovo ime pove, dopolnjujejo našo običajno prehrano.
Čezmerno telesno težo dojemamo kot lepotno pomanjkljivost, ki zakrije druge dobre lastnosti človeka. Večina ljudi se je v življenju sreča z dietami, nekateri ljudje so na dietah večji del svojega življenja.
V ljudski medicini velja kamilični čaj za vsestransko zdravilnega. Z njim so naši predniki stoletja blažili krče v prebavilih in vnetja tako pri otrocih kot tudi odraslih, zunanje pa so ga uporabljali za izpiranje ran in sluznic.
Homeopatija je celosten sistem zdravljenja, ki ga je pred več kot 200 leti utemeljil nemški zdravnik dr.Samuel Hahnemann. Temeljno načelo homeopatije izraža rek: »Similia similibus curentur« ali »Podobno se zdravi s podobnim«.
Morda lahko naše skrbi, katerim smo podvrženi v sedanjem trenutku, omilimo z Bachovimi cvetnimi esencami, ki so jih spoznali že v 30-ih letih prejšnjega stoletja. Bachove cvetne esence so namenjene prav zdravljenju duše.
Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki v največji meri nastaja v koži pod vplivom sončne svetlobe in sodeluje v številnih biokemijskih procesih v organizmu. 
Ali se še spomnite časov, ko smo manjše praske, opekline ali izpuščaje zdravili z doma pripravljenim ognjičevim mazilom?
Ne glede na to, koliko let imamo, je lahko naša koža videti bistveno mlajša, lahko pa tudi starejša. Res je, da je veliko odvisno od genetike, a proti (pre)hitremu staranju kože lahko marsikaj naredimo tudi sami.
Celjske lekarne enkrat mesečno organiziramo brezplačna predavanja v Kavarni Celjskega doma.
Celjske lekarne enkrat mesečno organiziramo brezplačna predavanja v Kavarni Celjskega doma.
Vsako leto 26. septembra imamo lekarniški farmacevti praznik, saj takrat godujeta naša zavetnika Damjan in Kozma. 
Celjske lekarne enkrat mesečno organiziramo brezplačna predavanja v Kavarni Celjskega doma.
Večini od nas današnji ritem življenja zahteva dobro počutje in učinkovitost v vsakem trenutku, doma, v službi, dan za dnem.
Tudi pri kozmetičnih izdelkih radi posežemo po takšnih, ki se ponašajo z oznako »naravno«. 
Se vam je že zgodilo, da ste po zadrževanju na prostem opazili, da je koža pordela, razdražena in zateza, kot bi vam naenkrat postala premajhna? 
Suha in občutljiva koža potrebuje posebno pozornost. Na pomanjkljivo ali neustrezno nego ali zaščito nas hitro opozori s srbenjem, zategovanjem, pordelostjo, luščenjem in vnetji. 
1 2  Naslednja stran

Izberite


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek