Izbrali ste:Nasveti farmacevta → Za vaše zdravje
1 2 3 4 … 6  Naslednja stran

Za vaše zdravje

Le malokdo se lahko pohvali s tem, da nikdar ni občutil bolečine v hrbtenici. Večina ljudi naj bi se z njo srečala vsaj enkrat v življenju.
Novi koronavirus nas vsakodnevno postavlja pred vprašanje, kako se pred njim zaščititi in preprečiti nadaljnje širjenje.
Za migreno je značilen močan glavobol, ki ga pogosto spremljajo simptomi, kot so slabost, preobčutljivost za svetlobo (fotofobija) in zvok (fonofobija) in pri nekaterih tudi avra.
Jetra so največja žleza v telesu in takoj za kožo drugi največji organ. So nekakšna  čistilna naprava in opravljajo številne naloge.
Menopavzo zmotno povezujemo predvsem z ženskim spolom, težave ob upadanju spolnih hormonov pa so žal neizbežne pri obeh spolih.
Vsako zdravilo lahko izzove alergijsko reakcijo. V izogib temu, je zelo pomembno, da ob jemanju zdravil ohranjamo imunski sistem v dobri kondiciji z gibanjem, ustrezno prehrano, dodatkom vitamina D in probiotikov.
Čeprav se je niti ne zavedamo, je njena vloga izjemno pomembna, saj življenje brez ščitničnih hormonov ni mogoče.
O magneziju in njegovem pomenu za zdravje navadno ne slišimo toliko kot o pomenu drugih hranil. Mogoče je razlog na strani njegovega zapletenega, raznolikega delovanja, ki ga težko v celoti razumemo.
Ko se zeleni barvi travnikov pridruži rumena barva cvetov, vemo, da je pomlad tu. Lepo rumeno-zeleno rapsodijo tvorijo predvsem košarnice (nebinovke, asteracee).
Skoraj vsak dan poslušamo poročila in razprave o vedno bolj onesnaženem zraku in kako bomo morali zmanjšati izpuste, da se ozračje ne bo preveč segrevalo.
O demenci govorimo, ko ne pozabljamo samo zaradi zamišljenosti, utrujenosti, preobremenjenosti ali raztresenosti, temveč ko poleg pozabljivosti opazimo tudi tako močan upad kognitivnih sposobnosti, da nas le-to ovira pri normalnem vsakdanjem življenju.
Okužbe sečil so ene najpogostejših vnetnih obolenj pri ljudeh vseh starosti. 
Za normalno delovanje organizma je potrebnih več dejavnikov, od zdrave genetske osnove, do ugodnega vpliva okolja v katerem živimo in ustrezne telesne aktivnosti.
KOŽA (cutis ali dermis) je organ z varovalno, termoregulacijsko in izločevalno funkcijo. Bolj in bolj postaja jasno, da je tudi pomemben del endokrinega, živčnega in imunskega sistema.
Homeopatijo uvrščamo med alternativne metode zdravljenja. Uporabljamo jo za lajšanje bolezenskih simptomov, predvsem akutnega značaja. 
Srce je najpomembnejša mišica v telesu, ki se od rojstva do smrti nenehno krči in razteza ter tako po telesu pošilja hrano v obliki s kisikom obogatene krvi.
Ali ste vedeli, da tudi putika sodi med revmatična obolenja? Ali da za revmatičnimi boleznimi obolevajo tudi otroci? 
Voda je vir življenja… je osnovna sestavina živih bitij. Nahaja se v vseh človeških celicah, izven njih, v krvi in drugih telesnih tekočinah.
Med prazniki imamo čas za prijatelje, domače, znance in, seveda, tudi zase. Običajno pa sočasno pretirano polnimo naša prebavila s preobilico hrane in pijače.
Antibiotiki so zdravila za zdravljenje bakterijskih okužb. Beseda izhaja iz grščine »anti bios« in pomeni »proti živemu«.
1 2 3 4 … 6  Naslednja stran

Izberite


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek