Izbrali ste:Nasveti farmacevta → Iz narave

Iz narave

Le malokdo se lahko pohvali s tem, da nikdar ni občutil bolečine v hrbtenici. Večina ljudi naj bi se z njo srečala vsaj enkrat v življenju.
Novi koronavirus nas vsakodnevno postavlja pred vprašanje, kako se pred njim zaščititi in preprečiti nadaljnje širjenje.
Za migreno je značilen močan glavobol, ki ga pogosto spremljajo simptomi, kot so slabost, preobčutljivost za svetlobo (fotofobija) in zvok (fonofobija) in pri nekaterih tudi avra.
Jetra so največja žleza v telesu in takoj za kožo drugi največji organ. So nekakšna  čistilna naprava in opravljajo številne naloge.
Menopavzo zmotno povezujemo predvsem z ženskim spolom, težave ob upadanju spolnih hormonov pa so žal neizbežne pri obeh spolih.
Vsako zdravilo lahko izzove alergijsko reakcijo. V izogib temu, je zelo pomembno, da ob jemanju zdravil ohranjamo imunski sistem v dobri kondiciji z gibanjem, ustrezno prehrano, dodatkom vitamina D in probiotikov.
Čeprav se je niti ne zavedamo, je njena vloga izjemno pomembna, saj življenje brez ščitničnih hormonov ni mogoče.
O magneziju in njegovem pomenu za zdravje navadno ne slišimo toliko kot o pomenu drugih hranil. Mogoče je razlog na strani njegovega zapletenega, raznolikega delovanja, ki ga težko v celoti razumemo.
Ko se zeleni barvi travnikov pridruži rumena barva cvetov, vemo, da je pomlad tu. Lepo rumeno-zeleno rapsodijo tvorijo predvsem košarnice (nebinovke, asteracee).
Vnetje je normalna, zaščitna reakcija telesa, in je odgovor na poškodbo tkiva, ki jo povzroči fizična poškodba, ali pa kemični in mikrobiološki agensi. Telo želi uničiti (odstraniti) povzročitelja travme in vzpostaviti prvotno stanje.
Med laiki je zakoreninjeno mnenje, da vse, kar je naravno, ne more škoditi.
Jesen…, ropot sadežev, ki padajo z vej. Grmenje blagoslova. Veter maje in stresa. Izziva.
Izsušena nosna sluznica, nastanek krast in občutek zamašenosti, pogosto pa tudi krvavitve iz nosu so tegobe,...
Tako sta mislila in nas učila že teta Pehta in Kosobrin, pa tudi naše babice in mame so nas učile tako.
Ko prihaja pomlad, se vsi čutimo pomlajene. Naše telo in duša sta polna pričakovanja, željna svetlobe in svežega zraka…

Izberite


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek