Izbrali ste:Nasveti farmacevta → Ko nas bolezen že doleti
1 2  Naslednja stran

Ko nas bolezen že doleti

Bolečino lahko opredelimo kot neprijetno čutno in čustveno zaznavo, povezano s poškodbo tkiva. Vendar vzrok ni vedno poškodba tkiva, pa tudi vsake poškodbe tkiva ne spremlja bolečina.
Osteoporoza je kronična bolezen, ki jo ima kar 27 % žensk med 50. in 59. Letom starosti, več kot 31 % med 60. in 69. letom, 36 % med 70. in 79. letom in kar 63 % med 80. in 89. letom. 
 Sladkorna bolezen ali diabetes mellitus, je stanje stalno zvišane ravni glukoze v krvi.
Slabokrvnostali anemija je stanje zmanjšane sposobnosti krvi za prenos kisika do celic.
Z želodčnimi težavami smo se v življenju vsi verjetno že srečali.Bolečina v želodcu je netipična bolečina.
Pogosta črevesna težava v vseh starostnih obdobjih je driska ali diareja (iz grških besed "dia - skozi" in "rhein - teči").
Zdravilo je snov ali kombinacija snovi, ki se v primerni farmacevtski obliki uporablja za zdravljenje, preprečevanje ali prepoznavanje bolezni in ima dokazano farmakološko delovanje.
Prehlad je najpogostejša virusna okužba.
Nahod, strokovno imenovan rinitis, je vnetje nosne sluznice in je najpogostejše obolenje nosu.
Kašelj je pomemben, naravni odziv organizma na dražljaj v dihalnih poteh, ki je lahko vnetni, mehanski, kemični, toplotni ali kombiniran.
Gripa ali influenca (izraz influenca prihaja iz starih verovanj, ko naj bi bolezen povzročili neugodni astrološki vplivi oz. «influence«) je akutna virusna bolezen dihal, ki jo povzročajo virusi influence, in sicer virus influence A, B ali C.
O zvišanem krvnem tlaku ali HIPERTENZIJI veliko govorimo, že skoraj vse bi torej morali vedeti o njem in njegovih težkih posledicah za zdravje, a žal temu ni tako.
Vaginalno glivično vnetje je ena od najpogostejših okužb.
Ščitnica je majhna metuljasta žleza na vratu, ki se običajno ne vidi ali tipa.
Vsako leto približno ob tem času se zgodi: Vedno več ljudi toži zaradi prehlada, pogovarjati se začnemo o gripi, "Na zdravje!" je slišati na vsakem koraku.
Luskavica ali psoriaza je dobila ime iz grške besede psora, ki pomeni garje, srbečico, in vse do konca 19. stoletja so jo pogosto zamenjevali s to bolezijo ali celo z gobavostjo.
Astma je kronična pljučna bolezen, pri kateri je ves čas prisotno vnetje dihal.
Jesen in zima sta letna časa, ki sta že skoraj »zaznamovana« s povečanim pojavom prehladnih obolenj, pa čeprav ni dokazano, da občutek mraza sam po sebi povzroča prehlad ali poveča dovzetnost za okužbo z virusom.
Za vzdrževanje normalne nožnične flore je ključnega pomena njena kislost, ki preprečuje razvoj različnih povzročiteljev bolezni.
Dihanje je osnovna življenjska potreba človeka, brez katerega ni mogoče preživeti.
1 2  Naslednja stran

Izberite


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek