1. Novi uporabnik je v spletni lekarni najprej registrira tako, da v obrazec vnese svoje osebne podatke in klikne gumb "Nadaljuj z uporabo". Novi uporabnik dobi sporočilo s potrdilom o prijavi na svoj elektronski naslov, kjer mora svojo registracijo potrditi s klikom na e-povezavo. Pri nadaljnjih prijavah v spletno lekarno uporabnik vnese samo svoj elektronski naslov in geslo.

 2. Po registraciji uporabnik izbere izdelke, ki jih želi naročiti in za vsakega posebej klikne gumb "Nadaljuj z nakupi" ali "Takoj k blagajni". Kratka vsebinska predstavitev izdelka je ob vsakem izdelku posebej. S klikom na gumb se šteje, da je uporabnik prebral opozorilo v kolikor klikne gumb "Nadaljuj z nakupi".

 3. Uporabnik nato, ko je izbrani artikel oddal v košarico nadaljuje z nakupom po korakih od 1 do 4. V prvem koraku (Nakupovalna košarica) uporabnik lahko ponovno preveri artikel, ceno in vnese želeno količino. Ko uporabnik preveri pravilnost naročenega – klikne gumb "Nadaljuj z nakupi". V drugem koraku (Podatki o kupcu) uporabnik preveri podatke o kupcu in pravilnost naslova za pošiljanje blaga. Uporabnik potrdi te podatke s klikom na gumb "Naslednji korak". V tretjem koraku (Izbira plačila), uporabnik izbira med načinom plačila.

 4. Uporabnik zaključi nakup v 4. koraku (Pregled naročila) s klikom na gumb "Zaključek naročila".

 5. Pred potrditvijo naročila s klikom na gumb "Zaključek naročila" ima uporabnik še enkrat možnost pregledati celotno naročilo in po potrebi naročilo spremeniti z uporabo gumba "Prejšnji korak". Uporabniku je pred potrditvijo naročila na voljo tudi cenik dostave in izračun stroškov dostave za njegovo naročilo.

  Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po e-pošti, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. Kupcu so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Pravni status takšnega naročila je “prednaročilo” in ne zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov, dokler naročilo ni potrjeno s strani ponudnika.

  Naročilo v obdelavi
  : Ko informacijski sistem sprejme naročilo kupca, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov naročila ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Pravni status takšnega naročila je “naročilo” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov. Za naročila, ki odstopajo od povprečnih naročil pri ponudniku si ponudnik pridržuje pravico kontaktirati kupca ter preveriti naročilo in po potrebi zahtevati drug način plačila - vse iz nabora predvidenih plačilnih sredstev oz. zahtevati drugo ustrezno zavarovanje.


  Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi oziroma odpošlje.

 6. Ob prejemu naročenih izdelkov prejme kupec tudi podatke o naročilu v pisni obliki.

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek