Izbrali ste:Lastni izdelkiČaji in čajne mešanice → Islandski lišaj

Islandski lišaj

Islandski lišaj
Zdravilo
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Nakup zdravila preko spletne lekarne trenutno ni možen.
Zdravilo lahko kupite v vseh naših lekarnah.
Islandski lišaj je zdravilni čaj.
Z nakupom tega izdelka prejmete: 0 točk.
Spletna cena: 5,91 € (Z DDV)
 

Opis izdelka: Islandski lišaj

Islandski lišaj vsebuje preko 50 % vodotopnih sluzi, najpomembnejša sta lihenin (topen le v vroči vodi) in izolihenin (topen že v hladni vodi), druge polisaharide, galaktomanane in glukane, grencine in lišajske kisline. 
Sluzi v vodi nabreknejo, prekrijejo sluznico ust in žrela in jo zaščitijo pred draženjem. Islandski lišaj se uporablja za blaženje suhega, dražečega kašlja in pekočega občutka v ustih in žrelu. Lišajske kisline delujejo blago protimikrobno. Pripravki blažijo tudi težave s suho ustno sluznico, vnetji v ustni votlini in obloženim jezikom ter hripavost. Pripravljen na hladen način pripravek po ljudskem izročilu lahko služi za izboljšanje apetita, splošno krepitev organizma, spodbujanje izločanja mleka pri doječih materah in zunanje za izpiranje ran, ki se slabo celijo.

Opozorilo: Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo (PDF datoteka). 

Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: 50 g.

Shranjevanje: 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte tesno zaprto pri temperaturi do 25 °C. 

Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje

Sorodni izdelki

Sestava

Sestavine:
Islandski lišaj (Lichen islandicus (Cetraria islandica L.)).

Uporaba

Navodilo za uporabo:
1 žličko (pribl. 1,5 g) droge prelijte s 150-200 ml vrele vode, dobro premešajte, pokrijte in po 10 minutah precedite. Po želji sladkajte in popijte skodelico sveže pripravljenega čaja 3-4 x na dan. Če želite manj grenak okus, lahko vodo, s katero ste prelili drogo, takoj odlijete in nadomestite z novo. S tem boste odstranili tudi protimikrobne lišajske kisline, delovanje napitka bo temeljilo izključno na vsebovanih sluzeh. Na hladen način čaj pripravimo tako, da drogo prelijemo s hladno vodo in pustimo stati 2 uri, vmes večkrat premešamo.

Spletna lekarna


Varen nakup

Varen nakup!

Barvni seznam produktov

Zdravilo
Prehransko dopolnilo
Galenski izdelki
Medicinski pripomoček
Kozmetika
Živilo za posebne zdravstvene namene
Homeopatsko zdravilo
Eko izdelek
Male živali
Generični izdelek