Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Carbo medicinalis 150 mg disperzibilne tablete, 30 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Aktivno oglje zelo dobro veže nase pline (antiflatulent) v prebavilih. Prehaja skozi želodec in pri tem ne zmanjša kislosti želodčne kisline. Aktivno oglje se ne vsrka in ne presnovi v prebavilih. Izloča se nespremenjeno z blatom, ki ga obarva črno.
Zaloga: 278 na zalogi
Koda izdelka: 004332
10,80 €
10,80 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

aktivno oglje

Aktivno oglje zelo dobro veže nase pline (antiflatulent) v prebavilih. Prehaja skozi želodec in pri tem ne zmanjša kislosti želodčne kisline. Aktivno oglje se ne vsrka in ne presnovi v prebavilih. Izloča se nespremenjeno z blatom, ki ga obarva črno. Zdravilo Carbo medicinalis se uporablja pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci).

Zdravilo ni priporočljivo za dolgotrajno zdravljenje flatulence (več kot 7 dni). Zdravilo ni priporočljivo za bolnike, ki imajo intoleranco za nekatere sladkorje, in za bolnike s sladkorno boleznijo.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 4 do 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Carbo medicinalis
Ne uporabljajte zdravila Carbo medicinalis, če ste alergični na učinkovino ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Carbo medicinalis se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali medicinsko sestro. Oseba, ki ji dajete suspenzijo aktivnega oglja, mora biti pri zavesti. Ob dajanju aktivnega oglja morate paziti, da ne pride do vdihovanja delcev aktivnega oglja.
Dolgotrajna terapija z aktivnim ogljem lahko povzroči prebavne motnje zaradi vezave encimov in vitaminov iz hrane na delce oglja.
Aktivno oglje lahko oteži odkrivanje mikroorganizmov, ki povzročijo bolezen v prebavilih (patogenih parazitov), zato je treba pri sumu na drisko zaradi parazitov pregledati bolnikovo blato pred zdravljenjem z aktivnim ogljem.
Za ženske, ki jemljejo peroralna kontracepcijska sredstva, priporočamo uporabo drugih oblik zaščite pred zanositvijo v času jemanja aktivnega oglja.
Pri akutni griži s krvavim blatom in zvišano telesno temperaturo se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Carbo medicinalis
Aktivno oglje zmanjša zdravilni učinek večine sočasno zaužitih zdravil zaradi vezave teh zdravil na delce oglja. Pri sočasni uporabi je torej treba paziti, da bosta med jemanjem teh zdravil in uporabo aktivnega oglja pretekli najmanj dve uri.
Aktivno oglje zmanjša učinkovitost snovi, ki sprožijo bruhanje (emetiki). Kadar se sproži bruhanje z uporabo emetikov, je to potrebno storiti pred začetkom dajanja aktivnega oglja.
Sočasna uporaba sorbitola in aktivnega oglja lahko vodi do dehidracije.
Mleko, sladoled in mlečni izdelki zmanjšajo vezavno zmožnost aktivnega oglja.
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Carbo medicinalis skupaj s hrano in pijačo: Zdravilo vzemite po jedi. Tablete zmešajte v 200 ml vode ali čaja, da razpadejo. Zdravila ne pijte z mlekom ali mlečnimi izdelki.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Pri nosečnicah in doječih materah niso opažali nobenih težav v zvezi z uporabo aktivnega oglja. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. V literaturi ni podatkov, da bi zdravilo Carbo medicinalis vplivalo na nosečnost, dojenje in plodnost.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Aktivno oglje ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Carbo medicinalis vsebuje laktozo in saharozo
Ena tableta vsebuje 104,5 mg laktoze in 170 mg saharoze. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. V priporočenih odmerkih zdravilo le redko povzroči neželene učinke pri bolnikih, ki slabo prebavljajo laktozo.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Carbo medicinalis, kot bi smeli: Glede na mehanizem delovanja aktivnega oglja ni nevarnosti prevelikega odmerjanja.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Carbo medicinalis: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če ste prenehali jemati zdravilo Carbo medicinalis: Z jemanjem zdravila Carbo medicinalis lahko prenehate takoj, ko se počutite bolje, upoštevajte pa navodila zdravnika ali farmacevta. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali medicinsko sestro.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 30 tablet 
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka, Hrvaška

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je aktivno oglje. Ena disperzibilna tableta vsebuje 150 mg aktivnega oglja.

Druge sestavine zdravila so natrijev karmelozat, laktoza monohidrat, magnezijev stearat in saharoza.

Uporaba

Če ni drugače predpisano, jemljite 4 do 7 tablet zdravila Carbo medicinalis 3-4 krat na dan po jedi. Tablete zmešajte v 200 ml vode ali čaja, da razpadejo.

Pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci) lahko jemljete zdravilo do 7 dni. Če se stanje ne izboljša, obiščite zdravnika.

Uporaba pri otrocih
Uporabe aktivnega oglja ne priporočamo pri otrocih, mlajših od 3 let.

Zdravila ne pijte z mlekom. Paziti je treba tudi, da zdravila ne vdihnete.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.