Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Omejitev izdaje zdravil brez recepta

V skladu s prvim odstavkom 60. člena Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini (Ur.l. 86/2008 s spremembami) je izdaja zdravil brez recepta omejena, in sicer: "Izdana količina zdravila, za katerega ni potreben zdravniški recept in katerega izdaja ni dovoljena na podlagi samopostrežne izbire, je za enega uporabnika največ tri pakiranja z najmanjšim številom enot oziroma eno pakiranje z večjim številom enot." Na podlagi tega določila si ponudnik pridržuje pravico, da v primeru preseženega števila enot zdravil brez recepta naročeno število enot zmanjša.

Zakon o zdravilih (Uradni list RS, št. 17/14 in 66/19; v nadaljevanju ZZdr-2) v enajstem odstavku 126. člena določa, da so v prometu z zdravili na drobno prepovedane komercialne spodbude, ki končnega uporabnika usmerjajo v nepotreben ali prekomeren nakup ali uporabo zdravil. Prav tako Zakon o lekarniški dejavnosti (Uradni list RS, št. 85/16, 77/17, 73/19 in 186/21; v nadaljevanju ZLD-1) v 21. členu prepoveduje lekarnam, da bi z nagrajevanjem ali z drugimi tržnimi pristopi spodbujale paciente k čezmernemu in nekritičnemu nakupovanju zdravil. Na podlagi teh določil si ponudnik pridržuje pravico, da v primeru nakupa zdravil, ne nudimo znižane ali brezplačne poštnine.

Celjske lekarne v okviru poslovanja spletne lekarne upošteva Kodeks lekarniške deontologije in Pravila dobre lekarniške prakse in Smernice dobre distribucijske prakse za zdravila.

Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.