Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Kontrolno - analizni laboratorij

Začetki delovanja kontrolno – analiznega laboratorija segajo v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, svojo dejavnost pa je začel s prihodom farmacevta s končano specializacijo iz preizkušanja zdravil leta 1991.

V letu 1995 ga je Ministrstvo za zdravje verificiralo z ustreznimi prostori, opremo, kadrom in dokumentacijo. Deluje kot samostojna enota Celjskih lekarn javnega lekarniškega zavoda.

Njegova vloga ni ozko vezana zgolj na galenski laboratorij, potreben je tudi lekarniškim enotam zavoda v sistemu zagotavljanja in kontrole kakovosti.

Farmacevt specialist iz preizkušanja zdravil sodeluje pri pripravi splošnih operativnih postopkov za opravila v lekarni, ki zagotavljajo kakovostno ravnanje z zdravili, kar posredno predstavlja pomemben prispevek k njihovi varni rabi.

Vključen je tudi v organizacijo in izvedbo rednih letnih notranjih strokovnih nadzorov lekarniških enot zavoda.

Farmacevtske učinkovine in pomožne snovi nabavljamo pri preverjenih dobaviteljih, ki nam ob dobavi dostavijo certifikat o kakovosti. Njegovo vsebino preverjamo ob primerjavi s specifikacijami v farmakopeji.

Opravljamo fizikalne in fizikalno kemijske določitve / relativna gostota, lomni količnik, kot sučnosti, pH vrednost, tališče / in kemijske analize vsebnosti zdravilnih učinkovin v galenskih izdelkih in izdelkih galenskega laboratorija s titrimetričnimi, gravimetričnimi in spektrofotometričnimim metodami v UV in vidnem področju po napisanih analiznih postopkih.

Analizne postopke pripravljamo z upoštevanjem farmakopejskih predpisov in z uporabo ustrezne strokovne literature, kar terja poleg nenehnega izpopolnjevanja široko zastavljene naravoslovne izobrazbe tudi izkušnje.

V zadnjih letih smo z velikim posluhom vodstva zavoda prostorsko razširili laboratorij in ga opremili s sodobnimi aparaturami. Čakamo pa na preselitev v nove prostore, ki nam bodo omogočili, da bomo lahko nabavili dodatno opremo, ki jo potrebujemo za nabor potrebnih aktivnost v laboratoriju.

Smo tudi učni zavod za farmacevtske strokovne kadre in imamo s strani LZS imenovanega področnega mentorja za praktično usposabljanje specializantov iz preizkušanja zdravil.

V kontrolno analiznem laboratoriju opravljamo tudi vzorčenje za kontrolo mikrobioloških pogojev v lekarnah in v galenskem laboratoriju zavoda.

Spremljamo in izboljšujemo stabilnost izdelkov galenskega laboratorija Celjskih lekarn javnega zavoda.

Ob vseh obremenitvah smo veseli, saj verjamemo, da smo v celjski regiji potrebni.

Opravljamo del zdravstvene dejavnosti – preizkušanje zdravil in nadzorno vlogo v skrbi za pacienta – uporabnika in plačnika.

 

Oglejte si tudi:

 

O Celjskih lekarnah Galenski laboratorij Informacije javnega značaja

Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.