Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 5.01.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Dan slovenskih lekarn, 26. september 2023

Spoštovani,

letos praznujmo že 19. dan slovenskih lekarn.

Sekcija farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu že vrsto let izvaja enega najbolj prepoznavnih projektov za promocijo zdravja, ki ga imenujemo dan slovenskih lekarn. Dan slovenskih lekarn je praznik, ki ga farmacevtski delavci po lekarnah v Sloveniji praznujemo vsako leto 26. septembra.

Ob 19. dnevu slovenskih lekarn smo za obiskovalce naših lekarn in širšo javnost pripravili informativno knjižico, ki zajema preverjene informacije o pomenu prehrane v različnih življenjskih obdobjih in medsebojnem delovanju hrane in zdravil.

Prehrana je ključnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Prav zato smo v knjižici zajeli različna obdobja življenja, v katerih je prehrana še posebej pomembna. Razpravljamo o prehrani dojenčkov, otrok, mladostnikov, odraslih, starostnikov, in športnikov. Ponujamo preverjene nasvete in smernice za uravnoteženo prehranjevanje v vseh teh fazah življenja.

Poseben poudarek dajemo tudi na vrste klinične prehrane. Razložimo, kaj je klinična prehrana, kdaj je potrebna in kako lahko pomaga posameznikom pri ohranjanju zdravja. V posebnem poglavju pa obravnavamo tudi medsebojno delovanje hrane in zdravil ter pomagamo ljudem razumeti, kako lahko prehrana vpliva na učinkovitost zdravil.

Knjižica je rezultat trdega dela in predanosti našega strokovnega tima farmacevtov, ki se vsak dan trudi, da bi izboljšal zdravje in dobro počutje naših uporabnikov. Verjamemo, da bo ta vir informacij koristen za vse, ki obiščejo naše lekarne in iščejo zanesljive nasvete o prehrani in zdravilih.

V imenu Sekcije farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali pri pripravi te knjižice, ter upamo, da bo ta vir informacij koristen za številne posameznike.

Za dodatne informacije in naročila knjižice se obrnite na vašo lekarno.

S spoštovanjem,

Celjske lekarne – Več za vaše zdravje.

Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.