Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Ecocid S vodotopni prašek (SP) za pripravo raztopine za razkuževanje, 25 kom po 50 g

Izdelek je biocid. Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Ecocid S je vsestransko visokoaktivno razkužilo za površine, ki omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi, bakterijami in glivami. 
Zaloga: 549 na zalogi
Koda izdelka: 599024
39,33 €
39,33 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Ecocid S je vsestransko visokoaktivno razkužilo za površine, ki omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi, bakterijami in glivami. 

Primeren je za redno razkuževanje površin v gospodinjstvu, tudi pri gripi in trebušnih virozah. Z njim lahko razkužujemo kljuke, ograje in druga oprijemala, tla, kopalnice, straniščne školjke, predpražnike ter igrače in igralne površine, kadar se virusno obolenje pojavi pri otrocih. Primeren je tudi za razkuževanje oblačil in obutve.

Področja uporabe

Zaradi velike varnosti in širokega biocidnega delovanja ga lahko uporabljamo za različne namene:

 • zdravstvene ustanove (bolnišnice, zdravstveni domovi, zobozdravstvene ordinacije, laboratoriji itd.), javni prostori (športna središča, šole, hoteli, tovarne, pisarne) in stanovanja: uporabljamo ga za čiščenje in razkuževanje delovnih in vseh drugih površine, tal, sten, kopalnic, stranišč, opreme in tkanin, kjer je treba varno in učinkovito uničiti vse viruse, bakterije in glivice;
 • veterinarske ustanove (veterinarske postaje, ambulante in laboratoriji): uporabljamo ga za razkuževanje vseh površin, kjer je potrebno varno in učinkovito uničiti vse viruse, po Gramu pozitivne in po Gramu negativne bakterije in glivice; enako velja za opremo, posodo, predmete iz stekla, itd;
 • prostori za namestitev živali: z Ecocidom S razkužujemo vse površine in opremo v prostorih za pripravo hrane, hlevih, pasjih utah, kunčnikih, kletkah, panjih in v drugih prostorih za nastanitev živali;
 • ostala področja uporabe: Ecocid S uporabljamo za dezinfekcijo prevoznih sredstev, klavnic, površin in prostorov na živinskih sejmiščih, prostorov za predelavo in shranjevanje hrane, za dezinfekcijo opreme in površin v gospodinjstvu.

Ni namenjeno neposredni uporabi na ljudeh ali živalih; razen za neprekinjeno razkuževanje vode za napajanje in kopeli za parklje.

Ecocid® S je varno razkužilo, v kolikor se uporablja skladno z navodili za uporabo. Priprava je enostavna – vsebino vrečke (50 g praška) raztopite v 5 litrih mlačne vode. Tako pripravljeno 1-% raztopino pustite učinkovati na površinah 15 minut, nato pa jih sperite z vodo pitne kakovosti.

Opozorila: Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo. Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v poglavju 15 Zakonsko predpisani podatki. Izpraznjene embalaže ne uporabljajte ponovno. Embalaže ne odlagajte z gospodinjskimi odpadki, ampak na zbirnem mestu.

Varnostni ukrepi in druga navodila

 • Pri uporabi Ecocida S je potrebno uporabiti zaščitne rokavice, oblačila in očala ali ščitnik za obraz.
 • Pri pripravi razredčene raztopine pazimo, da praška ne raztresemo.
 • Ecocida ne mešamo z drugimi kemikalijami.
 • Raztopina Ecocida je pri sobni temperaturi stabilna največ 7 dni.
 • Priporočamo, da vsebino odprte vrečke v celoti porabite.
 • Pripomočke, uporabljene v postopku razkuževanja po uporabi izperemo s čisto vodo.

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.
Pakiranja: vrečke 25 x 50 g
Shranjevanje: Vrečke hranite dobro zaprte, v suhem prostoru pri temperaturi do 30° C, ločene od vnetljivih stvari in nedosegljive otrokom.
Ime in naslov imetnika dovoljenja: KRKA, d.d., Novo mesto; Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Tel: +386 7 331 21 11

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Sestava: Ecocid S je uravnotežena stabilizirana zmes perokso spojine, surfaktanta, organskih kislin in anorganskega pufra, ki deluje kot močan oksidacijski sistem. 

Uporaba

Enostavna priprava raztopine in postopek razkuževanja
Za pripravo 1-% raztopine dodamo 10 g Ecocid® S praška na 1 liter mlačne vode.

Razkuževanje površin
 
 1. Dobro premešamo, da se prašek popolnoma raztopi in dobimo bistro rožnato raztopino.
 2. Ecocid S nanesemo na površino. Za učinkovitost razkužila je zelo pomembno, da površina po nanosu ostane vidno mokra.
 3. Pustimo delovati 15 minut.
 4. Površine nato po potrebi izperemo s čisto vodo in pobrišemo s čisto krpo. Previdnost je potrebna pri uporabi na kovini in drugih občutljivih materialih, kjer je spiranje z vodo obvezno.

Video prikaz priprave:

 

Uporaba pri reji živali:

Namen uporabe Razredčitev Opis uporabe
Končno razkuževanje 1 : 100 (1-%) Delovno raztopino z nizkotlačnim ali drugim mehanskim razpršilnikom nanesemo na že očiščene površine (300 ml/m2). Živali lahko naselimo po 30 do 60 minutah oz. ko se površine posušijo.
Čiščenje in razkuževanje opreme na farmah, v valilnicah, objektih za pripravo krme 1 : 200 do 1 : 33 (0,5-% do 3-%) odvisno od stopnje onesnaženosti Delovno raztopino z nizkotlačnim ali drugim mehanskim razpršilnikom nanesemo na že očiščeno opremo (300 ml/m2). Po 15 do 60 minutah, odvisno od stopnje onesnaženosti, opremo speremo s čisto vodo.
Razkuževanje sistemov za pitno vodo za napajanje živali - Končno čiščenje in razkuževanje 1 : 200 (0,5-%) Z delovno raztopino napolnimo vodni zbiralnik in napajalni sistem. Po 60 minutah sistem temeljito speremo s čisto vodo.
Razkuževanje sistemov za pitno vodo za napajanje živali - Neprekinjeno razkuževanje vode za napajanje 1 : 1000 (0,1-%) V vodni zbiralnik damo toliko Ecocida® S, da je v napajalnem sistemu 0,1-% koncentracija. Če uporabljamo avtomatski dozirnik, vanj nalijemo ustrezno količino delovne raztopine, da je v napajalnem sistemu 0,1-% koncentracija).
Dezbariera za vozila in obutev ter kopel za razkuževanje parkljev 1 : 100 (1-%) Dezbariero in kopel za parklje uporabljamo 4 dni oz. dokler ni preveč onesnažena.
Razkuževanje zraka - Razprševanje po zraku za zmanjšanje navzkrižnih okužb ob izbruhu bolezni (posebej ob boleznih dihal) 1 : 200 (0,5-%) Razkužujemo s tlačno napravo, ki omogoča zelo fino razprševanje, ali z nahrbtnim razprševalnikom (1 l/10 m2 tal).
Razkuževanje zraka - Hladno zamegljevanje (poklicni uporabniki s primerno opremo) 1 : 100 (1-%) Z mehanskim zamegljevalnikom zameglimo prazen prostor, npr. hlev (1 l/10 m2 tal). Pustimo, da učinkuje 30 minut. Preden ponovno naselimo živali, prostor prezračujemo 30 do 60 minut.
Razkuževanje zraka - Toplotno zamegljevanje (poklicni uporabniki s primerno opremo) 1 : 25 (4-%) Pripravimo raztopino povečevalca zamegljevanja z vodo (15 : 85) in potem vanjo dodamo Ecocid® S. S toplotnim zamegljevalnikom zameglimo prostor (1 l/40 m2 tal) in pustimo, da učinkuje 30 do 60 minut. Preden ponovno naselimo živali, prostor prezračujemo 30 do 60 minut.
Vrsta izdelka

Izdelek je biocid. Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.

Biocidi
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.