Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Homeopatija

Posvet s farmacevtom je plačljiv po ceniku.

Svetujemo vam, da se na posvet predhodno naročite. Pokličite v lekarno ali izpolnite spodnji obrazec in se dogovorite za termin.

Zaloga: Trenutno ni na zalogi

Homeopatija spodbuja človekovo moč samozdravljenja - ne zatira bolezni, temveč zdravi človeka. Naši farmacevti vam bodo svetovali o homeopatiji, katero izvajamo samo v določenih lekarnah.

STORITEV JE PLAČLJIVA.

Svetujemo vam, da se na posvet predhodno naročite. Pokličite v lekarno ali izpolnite obrazec in se dogovorite za termin.

Homeopatska zdravila in posvet lahko pri nas dobite v določeni lekarni. Preverite v kateri.

O homeopatiji

Homeopatija je v svetu poznana in priznana že 250 let, v Sloveniji pa smo prva homeopatska zdravila dobili v letu 2011.

Homeopatijo uvrščamo med alternativne metode zdravljenja. Uporabljamo jo za lajšanje bolezenskih simptomov, predvsem akutnega značaja. Največkrat so to: prehlad in gripa, bolečine v grlu, nervoza in strah, glavobol, herpes, motnje spanja, kašelj, bronhitis, poškodbe in oskrbe ran, sončne opekline in alergije, potovalna slabost, sončarica, piki žuželk, driska, zaprtje, prebavne motnje in krči ter gastritis.

Pri homeopatskem zdravljenju iščemo vzroke za nastale težave v spremenjeni homeostazi organizma. Homeopatija tako zahteva individualen pristop k zdravljenju. Bolniki z enako diagnozo, a različno izraženimi simptomi, dobijo povsem različna homeopatska zdravila. Pacient je na tak način obravnavan celostno, z vsemi izraženimi simptomi, na nivojih telesa, uma in duha. Ta celostni sistem zdravljenja je pred 200 leti utemeljil dr. Samuel Hahnemann. Opisal je načelo homeopatskega zdravljenja, ki temelji na podobnosti izraženih simptomov in slike homeopatskega zdravila - »Similia similibus curentur«.

Kaj so homeopatska zdravila?

Homeopatska zdravila vsebujejo aktivno učinkovino, ki je rastlinskega, živalskega ali mineralnega izvora, prisotno v zelo nizkih koncentracijah. Homeopatska zdravila se med sabo tako razlikujejo po različnih učinkovinah in različnih razredčitvah - potencah. Homeopatska zdravila so največkrat v obliki drobnih saharoznih kroglic. Ne izražajo negativnih stranskih učinkov in so primerna za vse starostne skupine.

Za homeopatska zdravila veljajo enaki standardi kakovosti in zakonski predpisi, kot za ostala zdravila. Zdravilne učinkovine, ki jih uporabljamo za zdravljenje, so pripravljena po posebnem postopku potenciranja. Pri potenci D4 v zdravilu z metodami, ki jih uporabljamo danes, ne moremo več dokazati zdravilne učinkovine.

Začetnik homeopatije je Samuel Hahnemann (1755-1843), ki je pravila in principe zdravljenja zapisal v knjigi Organon.

Življenje je materija, energija in informacija. Homeopatija je usmerjena na informacijo, je zdravilna terapija in ne zdravljenje z zdravilnimi učinkovinami. Je regulacijska terapija, saj človeku vrača ravnotežje, kar pomeni, da notranji nered spravlja v red. Spodbuja človekovo moč samozdravljenja- ne zatira bolezni , temveč zdravi človeka. Simptomi so sestavni del celote, ki opiše in definira posameznika. Vsaka bolezen je sestavljena iz telesne in psihične plati.

Zdravila uporabljamo po podobnostnem pravilu, ki pravi, da lahko določena snov v homeopatskem zdravilu lajša tiste težave, ki jih v nepotencirani obliki povzroča pri zdravem človeku. Upoštevati je potrebno tudi zakon minimalne doze in zakon enega zdravila, ki pravi, da lahko enemu človeku predpišemo samo eno zdravilo.

Nižje potence zdravil uporabljamo za odpravljanje akutnih težav in delujejo bolj na telesnem nivoju, višje potence gredo globlje in jih uporabljamo za odpravljanje kroničnih težav.

Za kronične težave je potrebno izbrati konstitucijska zdravila, za akutne težave pa se po navadi poslužujemo zdravil, ki so opisana v preizkušenih indikacijah.

Homeopatska zdravila ne motijo delovanja ostalih zdravil, ki jih moramo, kljub zdravljenju s homeopatskimi zdravili, jemati redno, če jih je predpisal zdravnik na recept. Homeopatsko zdravilo zaužijemo pol ure pred ali po jedi, raztopljene v kozarcu vode ali pa jih raztopimo v ustih. Njihovo delovanje motijo kava, kamilica in mentol ter kafra, zato se teh snovi med homeopatskim zdravljenjem izogibamo (tudi v zobnih pastah). Zdravila hranimo pri sobni temperaturi, v dobro zaprtih vsebnikih in ne blizu virov sevanja.

Pri nas priznana alopatska medicina in homeopatija se lahko odlično dopolnjujeta. Konvencionalna medicina želi bolezen izmeriti, homeopata pa zanima subjektivno občutenje in doživljanje človeka, ki zboli.

Uporaba homeopatskih zdravil

Za predpisano homeopatsko zdravilo je odgovoren zdravnik homeopat. Zdravila se izdajajo izključno v lekarnah, kjer je zaposlen magister farmacije z dodatnimi znanji iz homeopatije. Le-ta je tudi svetovalec pacientom, ki se odločijo za samozdravljenje s homeopatskimi zdravili. Odgovornost samozdravljenja pa sprejme vsak pacient sam. Samozdravljenje načeloma traja 3-5 dni, oziroma dokler se stanje ne izboljša za 80%. Lahko se podaljša do 12 dni, v nekaterih primerih tudi dlje. Priporoča se, da je o homeopatskem zdravljenju seznanjen tudi osebni zdravnik, saj ima le-ta vpogled v klinično sliko pacienta.  Je pa vsekakor nujen obisk pri zdravniku, če  po petih dneh samozdravljenja s homeopatskimi zdravili ni izboljšanja.

Enkratni odmerek homeopatskega zdravila je 5 kroglic. Pacient si jih odmeri v plastičen pokrovček in nato strese pod jezik. Slino zadrži v ustih vsaj 20 sekund. Tako bo absorpcija zdravila najhitrejša. Zdravilo se vzame 15 minut pred ali 30 minut po obroku. V času terapije se izogibamo kofeinu, mentolu in kamilici. Odmerek za otroke je enak kot za odrasle. Za dojenčke pa se pripravi raztopina iz petih kroglic v 1 dl vode. Enkratni odmerek je ena plastična žlička – 5ml raztopine.

Homeopatska zdravila shranjujemo v stekleničkah zaščitene pred zunanjimi vplivi, na sobni temperaturi. Ne izpostavljamo jih virom sevanja (npr. računalnik, televizija).

S homeopatijo lahko pripomoremo k zdravju pacienta in tako dvignemo njegovo raven kakovosti življenja. Homeopatija krepi vitalne in obrambne sile organizma ter tako poveča njegovo življenjsko moč. Učinkovito podpira in dopolnjuje zdravljenje s klasično medicino.

Homeopatija je drugačna in posebna metoda zdravljenja, tako kot smo drugačni in posebni tudi mi sami. Lepo je širiti obzorje ter v konvencionalni medicini in farmaciji dati prostor tudi drugačnim potem.

Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.