Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Hyabak kapljice za oči, 5ml

Izdelek je medicinski pripomoček. Prosimo vas, da pred uporabo izdelka, vse informacije skrbno preberete in upoštevate navedena navodila za uporabo. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, se posvetujte z vašim zdravnikom, zdravnikom specialistom ali farmacevtom.  Če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte medicinskega pripomočka v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin.

Hyabak kapljice za suho oko vsebujejo inovativno kombinacijo učinkovin, ki oko vlaži, neguje in lubricira, obenem pa ščiti pred UVB žarki.
Zaloga: 63 na zalogi
Koda izdelka: 474762
10,96 €
10,96 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Hyabak kapljice za suho oko so inovativna rešitev za vse, ki jih mučijo suhe, razdražene in utrujene oči. Vsebujejo hialuronsko kislino, ki vlaži in neguje površino suhega očesa ter ji vrača občutek vlažnosti. Dodatek aktinokinola zagotavlja tudi UVB zaščito, zato so primerne za uporabo poleti in pozimi, ko je sevanja več. Hyabak kapljice za suho oko nudijo takojšen učinek olajšanja simptomov suhega očesa. Hyabak kapljice za suho oko v inovativni večodmerni plastenki ABAK so enostavne in priročne za uporabo tako za mlajše kot tudi starejše osebe. Ne vsebujejo škodljivih konzervansov, zato so primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč.

Kako deluje Hyabak?
Hyabak kapljice za suho oko vsebujejo inovativno kombinacijo učinkovin, ki oko vlaži, neguje in lubricira, obenem pa ščiti pred UVB žarki. Hyabak kapljice so hipotonične in tako dodatno ugodno delujejo na vlažnost vaših oči.

Hyabak kapljice vsebujejo hialuronsko kislino, ki vlaži in lubricira očesno površino ter zmanjša izhlapevanje solznega filma. Poleg tega tudi zadržuje solze na površini očesa in tako stabilizira solzni film. S tem omogoči takojšnje olajšanje simptomov.

Aktivna učinkovina aktinokinol oči ščiti pred oksidativnimi poškodbami, ki jih povzročajo UVB žarki. Očesna površina, ki je pretirano izpostavljena UVB žarkom, lahko utrpi oksidativne poškodbe, oteče in pretirano absorbira svetlobo. Zaradi aktinokinola Hyabak kapljice zmanjšajo oksidativni stres, ki ga sprožijo prosti radikali.

Hyabak kapljice so hipotonične, zato simptome suhega očesa blažijo tako, da:

 • Zmanjšajo izhlapevanje solznega filma,
 • vzpostavijo stabilen solzni film,
 • uravnavajo osmotsko ravnovesje in
 • preprečijo začetek vnetja in poškodb na očesni površini.

Kdaj uporabiti Hyabak?
Hyabak uporabite za vlaženje in zaščito očesa pri občutku suhih ali utrujenih oči, ki nastane zaradi zunanjih dejavnikov, kot so:

 • veter,
 • dim,
 • onesnaženost,
 • prah,
 • suh zrak,
 • klimatiziran zrak,
 • potovanje z letalom ali daljše delo pred računalniškim zaslonom.

Če uporabljate kontaktne leče, lahko Hyabak vkapljate neposredno na kontaktno lečo (leče ni potrebno odstranjevati iz očesa), saj Hyabak kapljice za oko ne vsebujejo konzervansov.

Hyabak kapljice za suho oko vsebujejo aktinokinol, ki ščiti pred UVB žarki, zato so še posebej primerne za zaščito v poletnem času, ko smo izpostavljeni večji količini UVB žarkov. Ne smemo pa pozabiti tudi na zaščito v hribih ali na smučanju, saj je na višjih področjih sevanje UVB žarkov močnejše.

Kako uporabljati Hyabak?
Inovativna in večodmerna plastenka ABAK omogoča, da Hyabak kapljice za suho oko ne vsebujejo konzervansov. Zato jih je mogoče uporabljati z vsemi tipi kontaktnih leč. Odsotnost konzervansov ima tudi ugoden vpliv na očesno tkivo. Praktična in uporabniku prijazna večodmerna plastenka vsebuje 150 sterilnih kapljic. Hyabak kapljice za suho oko lahko uporabljate kar 3 mesece po odprtju.

Shranjevanje: Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Po prvem odprtju plastenke ne hranite več kot 3 mesece.
Vsebnost: vsebnik 5 ml
Opozorilo: Nujno je, da upoštevate navodila svojega oftalmologa in vsa navodila nanalepkah za pravilno uporabo tega izdelka. Če imate stalno neprijetenobčutek v očesu, prekomerno solzenje, spremembe vida ali pordelostočesa, se posvetujte s svojim oftalmologom, saj bi vaše težave lahkopostale resnejše.
Dobavitelj: INSPHARMA d.o.o., Vodovodna cesta 101, 1000 Ljubljana, Slovenia, office@inspharma.com
Proizvajalec: Laboratoires Théa, 12 Rue Louis Blériot, 63000 Clermont-Ferrand, Francija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Hyabak vsebuje 0,15 % natrijevega hialuronata in 0,2 % aktinokinola.

Uporaba

Kapnite 1 kapljico v vsako oko, po potrebi, kadarkoli čez dan.

Za uporabnike kontaktnih leč: kapnite 1 kapljico na vsako lečo, ko jih vstavljate in odstranjujete ali po potrebi, kadarkoli čez dan.

Vrsta izdelka

Izdelek je medicinski pripomoček. Prosimo vas, da pred uporabo izdelka, vse informacije skrbno preberete in upoštevate navedena navodila za uporabo. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, se posvetujte z vašim zdravnikom, zdravnikom specialistom ali farmacevtom.  Če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte medicinskega pripomočka v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin.

Medicinski pripomoček
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.