Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Lamisil 10 mg/g krema, 15g

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Lamisil krema se uporablja za zdravljenje glivičnih okužb kože, ki jih povzročajo dermatofiti in kvasovke iz rodu Candida in Pityriasis (tinea) versicolor.
Zaloga: 326 na zalogi
Koda izdelka: 146504
7,48 €
7,48 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

terbinafinijev klorid

Zdravilo Lamisil krema je antimikotik, ki deluje tako, da uničuje glivice, ki povzročajo spremembe na koži. Zdravilo Lamisil krema se uporablja za zdravljenje okužb kože, naštetih v nadaljevanju, pri katerih se pred uporabo tega zdravila ni potrebno posvetovati z zdravnikom:

 • atletsko stopalo* (tinea pedis),
 • glivična okužba kože v predelu dimelj* (tinea cruris),
 • glivična okužba kože po telesu* (tinea corporis),
 • kandidoza kože*,
 • pityriasis versicolor *.
  *definicije so navedene v nadaljevanju

Kako veste, da imate katero izmed zgoraj naštetih okužb?
Atletsko stopalo se pojavlja samo na stopalih (običajno na obeh, vendar ne vedno) in pogosto med prsti. Lahko se pojavi tudi na nartu, podplatu ali drugih delih stopala. Najpogostejša oblika atletskega stopala povzroča pokanje in luščenje kože, lahko pa se pojavijo tudi blago otekanje, mehurji ali vlažne razpoke. Uporabo zdravila Lamisil krema priporočamo pri atletskem stopalu, ki se pojavi med prsti.
Če imate glivično okužbo nohtov (glivice na nohtu in pod nohtom) z obarvanjem nohtov in spremembo v strukturi nohta (zadebelitev, luščenje v plasteh), se posvetujte s svojim zdravnikom, ker zdravilo Lamisil krema NI primerno za zdravljenje te okužbe. Za zdravljenje glivične okužbe nohtov je potrebno uporabiti zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino terbinafin v obliki tablet in ki vam ga lahko predpiše le zdravnik. Glivična okužba kože v predelu dimelj se pojavlja na delih telesa, kjer je koža nagubana. Okužba povzroča srbečico, še posebej če je prisotna vlaga. To je pogosto v dimljah in na notranjih delih stegna, običajno se pojavi na obeh straneh, vendar je pogosto ena stran bolj prizadeta kot druga. Lahko se razširi naprej med nogami do zadnjice ali navzgor proti trebuhu. Pojavi se lahko tudi v kožnih gubah pod prsmi, pod pazduhami ali ostalih delih telesa, kjer je koža nagubana. Izpuščaj ima jasen rob, je lahko mehurjast in srbi. Glivična okužba kože po telesu se lahko pojavi kjerkoli na telesu, vendar pogosto na glavi, vratu, obrazu ali rokah. Navadno izgleda kot rdeč izpuščaj v obliki okroglih lis, ki se lahko tudi luščijo in srbijo.
Kandidoza kože se prav tako pojavlja na delih telesa, kjer je koža nagubana in vlažna zaradi znojenja (npr. pod prsmi, pazduhami). Običajno se pojavlja pri starejših bolnikih, bolnikih s preveliko telesno maso ali pri bolnikih z drugimi stanji, kot je sladkorna bolezen. Povzroča rdečico, srbenje, luščenje kože.
Pityriasis versicolor se kaže kot lise na koži, ki se luščijo in postanejo bele zaradi izgube kožnega pigmenta. Lise so najbolj izrazite poleti, ko koža okoli njih normalno porjavi. Običajno se pojavi na trupu (od predela pod vratom do pasu), vratu in rokah. Okužba se v nekaj mesecih lahko ponovi, predvsem ob toplem vremenu in kadar se znojite. Če niste prepričani, kaj je povzročilo okužbo pri vas, se pred uporabo zdravila Lamisil krema posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Lamisil krema
Ne uporabljajte zdravila Lamisil krema, če ste alergični na terbinafinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6 in na koncu poglavja 2 priloženega navodila).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Lamisil krema se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Zdravilo Lamisil krema je samo za zunanjo uporabo.
Zdravila Lamisil krema ne uporabljajte v ustih in ga ne pogoltnite. Izogibajte se stiku kreme z očmi. Če krema pomotoma pride v stik z očmi, jo obrišite in oči temeljito sperite s tekočo vodo. Če kakršno koli nelagodje ne mine, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Otroci in mladostniki: Zdravilo Lamisil krema ni primerno za uporabo pri otrocih, mlajših od 12 let, zato uporaba zdravila ni priporočljiva pri tej starostni skupini.

Druga zdravila in zdravilo Lamisil krema: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano. Vseeno pa na zdravljeno kožo ne nanašajte drugih zdravil.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravila ne smete uporabljati med nosečnostjo, razen če je to nujno potrebno. Zdravila Lamisil krema ne smete uporabljati med dojenjem, ker se terbinafin izloča v materino mleko. Dojenčki ne smejo priti v stik z zdravljeno kožo, vključno s prsmi pri dojenju.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Lamisil krema nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Zdravilo Lamisil krema vsebuje cetilalkohol in stearilalkohol: Cetilalkohol in stearilalkohol lahko povzročita lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Lamisil krema, kot bi smeli: Če ste vi ali kdo drug pomotoma zaužili zdravilo Lamisil krema, o tem obvestite zdravnika, ki vam bo svetoval, kaj storiti.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Lamisil krema, ga nanesite takoj, ko je to mogoče, in nato nadaljujte z uporabo kot običajno. Če se spomnite šele ob času naslednjega nanosa, nanesite običajno količino zdravila Lamisil krema, in normalno nadaljujte z uporabo. Ne nanesite dvojnega odmerka, če ste pozabili nanesti prejšnji odmerek. Uporabljajte zdravilo Lamisil krema kot je predpisano. To je pomembno, saj se z izpuščanjem odmerkov poveča tveganje za ponovitev okužbe. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 30 °C.
Vsebnost: 15 g
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co Waterford, Irska
Izdelovalec: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 München, Nemčija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina je terbinafinijev klorid. 1 g kreme vsebuje 10 mg terbinafinijevega klorida, kar ustreza 8,8 mg terbinafina.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: natrijev hidroksid (E524), benzilalkohol, sorbitan stearat (E491), cetilpalmitat, cetilalkohol, stearilalkohol, polisorbat 60 (E435), izopropilmiristat, prečiščena voda.

Uporaba

Pomembno je, da zdravilo Lamisil krema uporabljate pravilno. Natančno upoštevajte navodila.

Navodila za uporabo
Odrasli in otroci, starejši od 12 let:

 • Pred prvo uporabo prebodite zaščitno membrano tube z ostro konico na vrhu navojne zaporke.
 • Temeljito očistite in osušite obolelo mesto in okolico na koži ter si umijte roke.
 • Odprite tubo in nanesite majhno količino kreme na prst.
 • Zaporko namestite nazaj na tubo.
 • Na obolelo mesto in okolico nanesite tanek sloj kreme.
 • Nežno jo vtrite.
 • Po nanosu kreme si umijte roke, da ne prenesete okužbe na druge dele telesa ali na druge ljudi.

Če zdravite okužbo na pregibnih delih telesa (pod dojko, med prsti, v dimljah in med ritnicama), je namazano mesto priporočljivo prekriti z gazo, še zlasti ponoči. V tem primeru uporabite čisto gazo vsakič, ko nanesete kremo.

Kako pogosto in koliko časa je potrebno uporabljati zdravilo Lamisil krema
Zdravilo Lamisil krema nanašajte na obolelo mesto kot je navedeno:

 • atletsko stopalo: nanašajte enkrat na dan, 1 teden;
 • tinea corporis in tinea cruris: nanašajte enkrat na dan, 1 teden;
 • kandidoza kože: nanašajte enkrat ali dvakrat na dan, 1 teden;
 • pityriasis versicolor: nanašajte enkrat ali dvakrat na dan, 2 tedna.

Kremo uporabljajte tako dolgo, kot je priporočeno, tudi če se znaki, ki jih povzroči okužba, izboljšajo v nekaj dneh. Okužbe običajno navidezno izzvenijo v nekaj dneh, vendar se lahko znova pojavijo, če kreme ne nanašate redno ali če z nanašanjem predčasno prenehate. Z uporabo zdravila Lamisil krema se bo stanje vaše kože izboljšalo v nekaj dneh. Kljub temu pa celoten proces zdravljenja poškodovane kože traja dlje, tudi po tem ko je okužba že izginila, morda celo 4 tedne. Zdravilo Lamisil krema bo delovalo tudi po tem, ko boste z zdravljenjem zaključili. Čeprav kreme ne boste več uporabljali, bi se moralo stanje izboljševati. Če po 2 tednih ne opazite nobenega izboljšanja, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Zdravilo Lamisil krema ni primerno za uporabo pri otrocih, mlajših od 12 let, zato uporaba zdravila ni priporočljiva pri tej starostni skupini.

Uporaba pri starejših
Ni podatkov, ki bi nakazovali, da starejši bolniki potrebujejo drugačne odmerke ali da bi se pri njih pojavili drugačni neželeni učinki kot pri mlajših bolnikih.

Pomoč pri zdravljenju

 • Za boljši učinek zdravljenja redno umivajte obolelo mesto.
 • Osušite ga previdno brez drgnjenja, z nežnim brisanjem.
 • Čeprav je okuženo mesto lahko srbeče, ga ne praskajte, saj lahko s tem povzročite dodatno škodo in upočasnite proces zdravljenja ali razširite okužbo.
 • Uporabljajte svojo brisačo in oblačila in jih ne delite z drugimi, saj se okužbe zlahka prenašajo.
 • Da bi zaščitili sebe pred ponovno okužbo, oblačila in brisače pogosto perite.
Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Klotrimazol dermalna raztopina proti glivicam

Klotrimazol 1% dermalna raztopina, 20 ml

Zdravilo Klotrimazol 1% dermalna raztopina vsebuje zdravilno...
6,39 €
Zaloga po lekarnah
Slika Bepanthen plus 50 mg/5 mg v 1 ml dermalno pršilo, 30ml

Bepanthen plus 50 mg/5 mg v 1 ml dermalno pršilo, 30ml

Zdravilo Bepanthen plus pršilo je antiseptična raztopina, ki...
10,21 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.