Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Prospan pastile, 20 pastil

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Prospan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje.
Zaloga: 84 na zalogi
Koda izdelka: 145990
7,77 €
7,77 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Hedera helix L., folium, extractum siccum

Prospan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja pri produktivnem kašlju kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje. Prospan pastile so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno lajšanju izkašljevanja, z dvojnim učinkom: mehčajo gost izloček oz. sluz v pljučih in zmanjšujejo krč sapnic. Rezultat prvega dela delovanja je učinkovitejše izkašljevanje in prehodnejša, »čistejša« pljuča, drugi del delovanja pa pripomore k lažjemu dihanju. S tem dosežemo olajšanje, z manj intenzivnim in manj pogostim kašljem. Prospan uporabljamo pri vseh boleznih dihalnih poti, kjer pride do bolezensko povečanega izločanja sluzi v pljučih, oteženega dihanja in izkašljevanja.
Zdravilo v obliki pastil je zaradi preprostega jemanja zelo priročno za na pot.  Pastile so mehke in prijetnega okusa po pomaranči in mentolu. Posebnost pastil je tudi sočasni lokalni učinek: arabski gumi v pastilah prekrije sluznico žrela in s tem pripomore k zmanjševanju draženja v dihalih.

Uporaba:

  • kadar kašljamo, se že izkašljujemo oziroma čutimo, da bi se radi izkašljali,
  • kadar teže dihamo in čutimo, da bi se radi izkašljali,
  • kadar želimo olajšati oziroma pospešiti izkašljevanje,
  • kadar suho kašljamo in čutimo, da bi se radi izkašljali (imamo občutek »polnih pljuč«).

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Prospan
Ne uporabljajte zdravila Prospan, če ste alergični na učinkovino ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6). Prav tako ne uporabljajte tega zdravila, če ste alergični na rastline iz družine bršljanovk (latinsko Araliaceae).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Prospan se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  • Če se pojavi oteženo dihanje, vročina ali gnojni izpljunek, se morate takoj posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.
  • Če imate gastritis (vnetje želodca) ali želodčno razjedo, se posvetujte z zdravnikom, preden vzamete zdravilo Prospan.

Otroci: Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let: pri otrocih mlajših od 6 let obstaja nevarnost, da bi otrok nenamerno pogoltnil celo pastilo. Za otroke, stare od 2 do 5 let, je primerna uporaba zdravila Prospan v obliki sirupa.

Druga zdravila in zdravilo Prospan: Ni poročil o medsebojnem delovanju z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.
Zdravilo Prospan skupaj s hrano in pijačo: Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na zdravilo Prospan. Neposredno po uporabi zdravila ne uživajte hrane in pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporaba v tem obdobju ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila
Zdravilo Prospan pastile vsebuje sorbitol (E420) in raztopino maltitola (E965). Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.
To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Prospan, kot bi smeli: Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti. Preveliko odmerjanje lahko povzroči slabost, bruhanje, drisko in vznemirjenost. Če ste uporabili večji odmerek zdravila Prospan, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Prospan: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebnost pakiranja: 20 pastil.
Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte na suhem mestu za zagotovitev zaščite pred vlago.
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstr. 3, 61138 Niederdorfelden, Nemčija,
Farmedica d. o. o., Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina: ena pastila vsebuje 26 mg suhega ekstrakta lista navadnega bršljana (Hedera helix L., folium) (5 – 7,5 : 1). Ekstrakcijsko topilo je 30-odstotni (m/m) etanol.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: 75-odstotna raztopina maltitola (E965), 70-odstotni nekristalizirajoči sorbitol (E420), arabski gumi, citronska kislina (E330), kalijev acesulfamat, srednjeverižni trigliceridi, aroma pomaranče (vsebuje etanol), aroma poprove mete, prečiščena voda. 

Uporaba

Kako uporabljati zdravilo Prospan
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Priporočeni odmerek:

Odrasli in mladostniki, stari 12 let ali več 1 pastila 4 pastile (4-krat po 1)

Uporaba pri otrocih
Otroci, stari od 6 do 11 let 1 pastila 2 pastili (2-krat po 1)

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Za peroralno uporabo. Pastilo raztopite v ustih po obroku, pri čemer ne smete biti v ležečem položaju. Priporočljivo je, da ob zdravilu Prospan uživate veliko čaja in drugih toplih napitkov, vendar ne uživajte hrane in pijače neposredno po uporabi zdravila, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.Če kljub jemanju zdravila simptomi vaše bolezni trajajo več kot 7 dni, se posvetujte z zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.