Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Septolete z okusom mentola 1 mg pastile, 30 pastil

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Uporabljamo jih za lajšanje bolečine in razkuževanje pri blažjih okužbah v ustni votlini in žrelu, pri prehladnih in gripoznih obolenjih, pri vnetju dlesni in ustne sluznice ter pri hripavosti in slabem zadahu.
Zaloga: 89 na zalogi
Koda izdelka: 027863
6,77 €
6,77 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

benzalkonijev klorid

Zdravilo Septolete z okusom mentola vsebuje benzalkonijev klorid, ki deluje kot antiseptično sredstvo, tako da uničuje vrsto bakterij ter nekatere glivice. Zdravilo Septolete z okusom mentola učinkuje neposredno na povzročitelje okužb, preprečuje širjenje okužb in učinkovito lajša težave pri infektivnih in vnetnih obolenjih ust in žrela. Zdravilo Septolete z okusom mentola priporočamo za lajšanje simptomov:

  • pri blažjih okužbah v ustni votlini in žrelu,
  • pri prehladu in gripi (bolečina, suhost, skelenje in draženje žrela),
  • pri vnetju dlesni in ustne sluznice ter
  • pri hripavosti zaradi prehlada in slabem zadahu.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Septolete z okusom mentola
Ne jemljite zdravila Septolete z okusom mentola, če ste alergični na benzalkonijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom jemanja zdravila Septolete z okusom mentola se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  • Če imate kronični kašelj ali ste dalj časa hripavi, se posvetujte z zdravnikom.
  • Če imate hujšo okužbo z visoko telesno temperaturo, glavobolom in bruhanjem, obiščite zdravnika, še posebno, če se težave po treh dneh ne izboljšajo.
  • Če ste sladkorni bolnik, morate vedeti, da vsaka pastila vsebuje 207,2 mg laktoze, 646,6 mg saharoze, 33,67 mg glukoze in 152,7 mg sorbitola (E420).
  • Zdravila Septolete z okusom mentola ne priporočamo otrokom, mlajšim od 4 let.

Druga zdravila in zdravilo Septolete z okusom mentola: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli
jemati katero koli drugo zdravilo. O medsebojnem delovanju zdravila Septolete z okusom mentola z drugimi zdravili ni podatkov. Benzalkonijev klorid lahko z nekaterimi učinkovinami, ki vsebujejo velike anione (citrati, jodidi, salicilati), tvori težko topne soli.
Zdravilo Septolete z okusom mentola skupaj s hrano in pijačo: Zdravila Septolete z okusom mentola ne jemljite neposredno pred ali med obrokom. Pastil ne smete uživati hkrati z mlekom, ker to zmanjšuje protimikrobno učinkovitost benzalkonijevega klorida.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Podatkov o učinku zdravila na plodnost pri ljudeh ni. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporabe v teh obdobjih ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni znano, da bi zdravilo Septolete z okusom mentola vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Septolete z okusom mentola vsebuje laktozo, glukozo, saharozo in sorbitol (E420)
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
To zdravilo vsebuje 646,6 mg saharoze na pastilo, maksimalno odmerjanje 8 pastil na dan (za otrokein odrasle nad 12 let) vsebuje skupaj 5,2 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki.
Sorbitol je vir fruktoze. Če vam je zdravnik povedal, da vi (ali vaš otrok) ne prenašate nekaterih sladkorjev ali če so pri vas ugotovili dedno intoleranco za fruktozo, redko genetsko bolezen, pri kateri ne morete razgraditi fruktoze, se posvetujte z zdravnikom preden vi (ali vaš otrok) vzamete ali dobite
to zdravilo. To zdravilo vsebuje 152,7 mg sorbitola na pastilo. Zdravilo Septolete z okusom mentola lahko škoduje zobem. 

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Septolete z okusom mentola, kot bi smeli: Glede na količino učinkovine v eni pastili je možnost prevelikega odmerjanja minimalna. Pri zaužitju večje količine pastil se lahko pojavijo želodčno-črevesne težave, slabost, bruhanje in driska. V takem primeru prenehajte jemati zdravilo, popijte veliko vode ali mleka in se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Septolete z okusom mentola: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjo pastilo. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 stopinj C.
Vsebnost: 30 pastil
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom in proizvajalec: KRKA, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina je benzalkonijev klorid. Ena pastila vsebuje 1,0 mg benzalkonijevega klorida.

Druge sestavine zdravila v jedru pastile so eterično olje poprove mete, eterično olje evkalipta, levomentol, timol, saharoza, tekoča glukoza, sorbitol (E420), laktoza monohidrat, tekoči parafin, dimetilpolisiloksan (E900), deviško ricinusovo olje, glicerol (E422) in magnezijev stearat (E470b) ter v oblogi pastile kartamusov koncentrat, bakrov klorofilin, titanov dioksid (E171), povidon, farmacevtski voski (čebelji vosek (E901), karnauba vosek (E903), šelak (E904)) in saharoza. Glejte poglavje 2 "Zdravilo Septolete z okusom mentola vsebuje laktozo, glukozo, saharozo in sorbitol (E420)".

Uporaba

Običajni odmerek za odrasle in otroke, starejše od 12 let, je do 8 pastil na dan. 1 pastilo raztopite v ustih vsake 2 do 3 ure.
Običajni odmerek za otroke od 4. do 10. leta starosti je do 4 pastile na dan,
za otroke od 10. do 12. leta starosti pa do 6 pastil na dan. 1 pastilo raztopijo v ustih vsake 3 do 4 ure.

Pastil ne jemljite neposredno pred ali med obrokom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.