Dobrodošli na NOVI SPLETNI LEKARNI Celjskih lekarn!

Sinecod 50 mg tablete s podaljšanim sproščanjem, 10 tablet

Zdravilo Sinecod vsebuje zdravilno učinkovino butamiratijev citrat, ki sodi v skupino zdravil, imenovano antitusiki. Zdravilo Sinecod se uporablja za simptomatsko zdravljenje kašlja, ki nastane zaradi različnih vzrokov.
Zaloga: 197 na zalogi
Koda izdelka: 061700
9,47 €
9,40 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

butamiratijev citrat

Zdravilo Sinecod vsebuje zdravilno učinkovino butamiratijev citrat, ki sodi v skupino zdravil, imenovano antitusiki. Zdravilo Sinecod se uporablja za simptomatsko zdravljenje kašlja, ki nastane zaradi različnih vzrokov.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Sinecod
Ne jemljite zdravila Sinecod, če ste alergični na butamiratijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom jemanja zdravila Sinecod se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Če simptomi trajajo več kot 7 dni, se poslabšajo v času zdravljenja ali če se pojavi vročina, izpuščaj ali glavobol, ki vztraja, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Izogibajte se sočasni uporabi ekspektoransov (zdravil, ki pospešujejo izkašljevanje) (glejte poglavje Druga zdravila in zdravilo Sinecod).
Otroci, mlajši od 12 let: Za otroke, mlajše od 12 let, so na voljo druge farmacevtske oblike zdravila Sinecod

 Druga zdravila in zdravilo Sinecod: Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zdravilna učinkovina butamiratijev citrat zavira refleks kašlja, zato se morate izogibati sočasnemu jemanju ekspektoransov (zdravil, ki pospešujejo izkašljevanje), sicer lahko pride do zastajanja sluzi v dihalnih poteh ter povečanja nevarnosti bronhospazma (zožitev bronhijev) in okužbe dihalnih poti.
Zdravilo Sinecod skupaj s hrano in pijač: Priporočljivo je, da zaužijete tablete pred obrokom hrane.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ne uporabljajte zdravila Sinecod, če ste noseči ali dojite, razen če vam je to svetoval vaš zdravnik.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Zdravilo Sinecod lahko povzroči zaspanost, zato morate biti med vožnjo in opravljanjem dejavnosti, ki zahtevajo budnost (npr. upravljanje s stroji), previdni.

Zdravilo Sinecod vsebuje laktozo: Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Sinecod, kot bi smeli: Preveliki odmerki zdravila Sinecod lahko povzročijo bolezenska zaspanost, slabost s siljenjem na bruhanje, bruhanje, drisko, omotico in nizek krvni tlak. Če ste pomotoma zaužili prevelik odmerek, se posvetujte s svojim zdravnikom ali pojdite na urgentni oddelek najbližje bolnišnice, ker boste morda potrebovali zdravniško pomoč.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Sinecod: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom: GlaxoSmithKline Dungarvan Limited, Knockbrack, Dungarvan, Co Waterford, Irska
Izdelovalec: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 München, Nemčija
Dobavitelj: Phoenix Farmacija d.o.o., Ozaljska ulica 95, Zagreb, Hrvaška

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Zdravilna učinkovina je butamiratijev citrat. Ena tableta s podaljšanim sproščanjem vsebuje 50 mg butamiratijevega citrata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so:
V jedru tablete: brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), povidon K 30, hidrogenirano ricinusovo olje, magnezijev stearat, hipromeloza (E464), kopolimer metakrilne kisline in etilakrilata (1:1), laktoza monohidrat, vinska kislina (E344).
V oblogi tablete: eritrozin (E127), rdeči železov oksid (E172), titanov dioksid (E171), polisorbat 80 (E433), smukec, laktoza monohidrat, kopolimer etilakrilata in metilmetakrilata (2:1).

Uporaba

Uporabi naj se najmanjši še učinkovit odmerek, zdravljenje pa naj traja najkrajši možen čas.

Priporočeni odmerek je:
Odrasli: 2 do 3 tablete na dan v 8 ali 12-urnih presledkih.
Mladostniki, starejši od 12 let: 1 do 2 tableti na dan.
Za otroke, mlajše od 12 let, so na voljo druge farmacevtske oblike zdravila Sinecod. 

Tablete morate pogoltniti cele s kozarcem vode. Priporočljivo je, da tablete zaužijete pred obrokom hrane. Ne jemljite zdravila Sinecod skupaj z ekspektoransom (zdravilo, ki pospešuje izkašljevanje).

Priporočeno trajanje zdravljenja: Ne jemljite zdravila Sinecod dlje kot 1 teden, razen če vam je to svetoval vaš zdravnik

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.