Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Spersallerg 0,4 mg/0,5 mg v 1 ml kapljice za oko, raztopina, 10 ml

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Spersallerg se uporablja za začasno lajšanje znakov in simptomov vnetja očesne veznice in draženjem pri odraslih in otrocih, starih več kot 2 leti.
Zaloga: 18 na zalogi
Koda izdelka: 097373
10,42 €
10,42 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

tetrizolinijev klorid/antazolinijev klorid

Zdravilo vsebuje dve učinkovini - dekongestiv in antihistaminik. Spersallerg se uporablja za začasno

 • lajšanje znakov in simptomov alergijskega konjunktivitisa (vnetje očesne veznice),
 • vključno s hiperemijo očesne veznice (povečana količina krvi v veznici),
 • hemozo (močnim edemom očesne veznice) in
 • draženjem pri odraslih in otrocih, starih več kot 2 leti.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3-4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Spersallerg
Ne uporabljajte zdravila Spersallerg

 • če ste alergični na tetrizolinijev klorid ali antazolinijev klorid oziroma na katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če jemljete zaviralce monoaminoksidaze (MAO), ne smete hkrati uporabljati antihistaminikov.

Opozorila in previdnostni ukrepi: Pred začetkom uporabe zdravila Spersallerg se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Na splošno naj kontaktnih leč ne bi uporabljali, če so oči razdražene.
Če ste starejši bolnik s hudo srčnožilno boleznijo, vključno z aritmijo, s slabo urejenim krvnim tlakom (hipertenzijo) ali s sladkorno boleznijo, je treba Spersallerg uporabljati previdno.
Če imate sladkorno bolezen, zvišan krvni tlak, hipotiroidizem in zvišane koncentracije ščitničnih hormonov, aritmije, tahikardijo ali feokromocitom, je prav tako treba Spersallerg uporabljati previdno.
Če pri vas obstaja tveganje za nastanek glavkoma z zaprtim zakotjem ali je prisoten glavkom z zaprtim zakotjem, razen če so vam že kirurško odstranili del šarenice, lahko pretirana uporaba vazokonstriktorjev povzroči povratno hiperemijo.
Če imate težave s suhimi očmi in prej niste poiskali zdravniške pomoči, Spersallerg ni primeren za vas.
Če imate simptome suhih oči, morate prekiniti uporabo zdravila Spersallerg in se posvetovati s svojim zdravnikom. Spersallerg lahko prikrije znake okužb očesa.
Če imate stanje izsušene nosne sluznice (rhinitis sicca), morate biti posebej pozorni na pravilno izvajanje zapore solzevoda (po vkapljanju kapljice morate s konico prsta za 1 do 2 minuti pritisniti na notranji očesni kot), da bi zdravilu Spersallerg preprečili dostop do nosne sluznice. Glejte poglavje 3.

Druga zdravila in zdravilo Spersallerg: Če morate hkrati z zdravilom Spersallerg uporabljati še druga zdravila za oči, se o tem posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, da boste uporabo teh zdravil najprimerneje razporedili. V primeru kakršnegakoli dodatnega lokalnega zdravljenja mora med uporabo enega in drugega zdravila preteči najmanj 5 minut.
Zaradi možnega pojava nenadzorovano visokega krvnega tlaka (hipertenzivna kriza), je sočasno jemanje zdravila Spersallerg in zaviralcev MAO prepovedano.
Posebna previdnost je potrebna ob sočasnem jemanju zdravila Spersallerg z alkoholom ali zdravili z učinkom na centralni živčni sistem (uspavala, opioidni analgetiki, anksiolotična pomirjevala, antipsihotiki), ker lahko pride do povečanega sedativnega učinka zdravil.
Prav tako moramo biti previdni ob sočasni uporabi zdravila Spersallerg in antimuskarinskih zdravil (atropin in nekateri antidepresivi-triciklični in zaviralci MAO), ker lahko pride do sistemske absorpcije antazolina.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Če ste noseči ali načrtujete nosečnost, uporabite Spersallerg samo po zdravnikovem priporočilu. Če dojite, zdravila Spersallerg ni priporočljivo uporabljati.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Če se vam takoj po uporabi zdravila zamegli vid ali postanete zaspani, ne vozite motornih vozil in ne upravljajte strojev.

To zdravilo vsebuje 0,0023 mg benzalkonijevega klorida v eni kapljici, kar je enako 0,05 mg/ml. Benzalkonijev klorid se lahko absorbira v mehke kontaktne leče in lahko spremeni barvo kontaktnih leč. Pred uporabo zdravila si morate odstraniti kontaktne leče, po uporabi pa počakajte 15 minut, preden si jih spet vstavite. Benzalkonijev klorid lahko povzroči tudi draženje oči, še posebno če imate suhe oči ali težave z roženico (prosojni, sprednji del očesa). Če imate po uporabi tega zdravila nenormalen občutek v očesu, vas zbada ali imate bolečine v očesu, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Spersallerg, kot bi smeli: Če ste uporabili večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Pri nenamernem zaužitju vsebine ene 10-mililitrske stekleničke zdravila Spersallerg, kar ustreza 4 mg tetrizolinijevega klorida in 5 mg antazolinijevega klorida, ni velike verjetnosti za resne posledice pri odraslem. Pri otrocih, posebno pri tistih, ki so mlajši od 2 let, lahko pride do slabosti, zaspanosti, neenakomernega ali hitrega bitja srca in celo do šoka. Ob prevelikem odmerjanju tetrahidrozolina je prišlo do depresije centralnega živčnega sistema, velikega znižanja krvnega tlaka v obliki šoka in kome. Če slučajno pride do prevelikega odmerjanja po zaužitju, poskusite izzvati bruhanje.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Spersallerg: Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Kapalno plastenko takoj po uporabi zaprite.
Uporabno do: Ne uporabljajte več kot en mesec po odprtju.
Vsebnost: 10 ml
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Laboratoires THEA, 12 rue Louis Blériot, 63017 Clermont-Ferrand Cedex 2, FRANCIJA

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovini sta tetrizolinijev klorid in antazolinijev klorid. 1 ml raztopine (20 kapljic) vsebuje 0,4 mg tetrizolinijevega klorida in 0,5 mg antazolinijevega klorida.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: benzalkonijev klorid, hipromeloza, natrijev klorid, razredčena klorovodikova kislina in voda za injekcije.

Uporaba

Odrasli in mladostniki: 2- do 3-krat dnevno po 1 kapljico do 14 dni.
Otroci (stari več kot 2 leti): Vkapljajte v oko 1 kapljico 1- do 2-krat na dan.

Zdravila Spersallerg se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let.

Zdravila Spersallerg se ne sme uporabljati v obdobjih, daljših od 14 dni, ker bi to lahko povzročilo povratno hiperemijo in toksični folikularni konjunktivitis.

Navodila za uporabo:

 • Spodnjo veko z eno roko rahlo potegnite navzdol.
 • Nagnite glavo nazaj, z drugo roko primite na glavo obrnjeno kapalno plastenko in jo podržite nad očesom.
 • Kapalno plastenko rahlo stisnite in vkapljajte eno kapljico.
 • Pazite, da se s konico kapalke ne boste dotaknili očesa in okolnih struktur.
 • Priporočljivo je, da po vkapljanju kapljice s konico prsta za 1 do 2 minuti pritisnete na notranji očesni kot.
 • To prepreči, da bi tekočina po solzovodu stekla v nos.
 • Spersallerg kapljice za oko tako ostanejo v očesu in zdravijo draženje.
 • Če je treba v oko vkapljati več različnih zdravil, je treba do uporabe naslednjega zdravila počakati vsaj 5 minut.
Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Artelac UNO enoodmerne kapljice za oči pri suhih očeh

Artelac UNO 3,2 mg/ml, enoodmerne kapljice za oko, 30 x 0,6 ml

To zdravilo se uporablja za simptomatsko zdravljenje znakov ...
13,02 €
Zaloga po lekarnah
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.