Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

Vizol S allgergy, kapljice za oko, 10ml

Izdelek je medicinski pripomoček. Prosimo vas, da pred uporabo izdelka, vse informacije skrbno preberete in upoštevate navedena navodila za uporabo. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, se posvetujte z vašim zdravnikom, zdravnikom specialistom ali farmacevtom.  Če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte medicinskega pripomočka v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin.

Izdelek Vizol S ALLERGY izotonične kapljice za oko je medicinski pripomoček, ki se uporablja za preprečevanje in lajšanje simptomov alergijskega konjunktivitisa.
Zaloga: 125 na zalogi
Koda izdelka: 480606
10,49 €
10,49 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Izdelek Vizol S ALLERGY izotonične kapljice za oko je medicinski pripomoček, ki se uporablja za preprečevanje in lajšanje simptomov alergijskega konjunktivitisa. Simptome, kot so srbečica, rdeče oči ali prekomerno solzenje oči, se lahko učinkovito lajša.

 Znotraj 30 sekund se bodo simptomi, kot so srbečica, solzenje in draženje očesa hitro ublažili.

Vizol S ALLERGY kapljice za oko ščitijo oko pred škodljivim delovanjem alergenov ter pomagajo pri procesu obnove razdražene in občutljive očesne sluznice.

Primerne so za uporabnike kontaktnih leč, za otroke in za ljudi, ki imajo občutljive oči. Vizol S ALLERGY kapljice za oko vsebujejo Ectoin®, naravno molekulo, pridobljeno iz mikroorganizmov odpornih na ekstremne pogoje. Da bi preživeli, ti mikroorganizmi proizvajajo ekstremolite. Ectoin® je dobro raziskan ekstremolit, ki ga danes lahko uporabljamo za zaščito celic sluznice.

Ne uporabljajte izdelka Vizol S ALLERGY:

•    v primeru preobčutljivosti (alergije) na Ectoin® ali katero koli drugo sestavino Vizol S ALLERGY kapljic za oko.
V primeru alergijske reakcije je potrebno takoj prenehati z uporabo izdelka.
•    če je izdelek poškodovan ali preluknjan.
•    po poteku 3 mesecev po odprtju.

Ostala opozorila:

•    Da bi zagotovili varno uporabo in ustrezno higieno, mora vsako plastenko izdelka uporabljati le ena oseba.
•    Podatki o medsebojnem delovanju Vizol S ALLERGY kapljic za oko z drugimi kapljicami ali mazili za uporabo v očeh niso znani, zato sočasna uporaba z drugim izdelki za očesno uporabo ni priporočljiva.
•    Vizol S ALLERGY kapljice za oko je treba shranjevati nedosegljivo otrokom.

Varnost izdelka:

Tehnologija aplikatorja plastenke vsebuje filter, ki zagotavlja varnost uporabe izdelka, saj preprečuje kontaminacijo raztopine po odprtju.
Izdelek ne vsebuje konzervansov, s čimer je zmanjšana možnost draženja in poškodb očesne površine.
Izdelek uporabniki dobro prenašajo. Podatki o pojavu pogostih neželenih učinkov ali neželenih učinkov, ki ne izzvenijo, niso znani. V redkih primerih lahko pride do kratkotrajnega draženja, rdečih oči ali konjunktivitisa. V kolikor opazite kateri koli neželeni učinek, ki je povezan z uporabo Vizol S ALLERGY kapljic za oko, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če se vam stanje ne izboljša ali se poslabša, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dodatne informacije

Vizol S ALLERGY kapljice za oko lahko uporabljate po operaciji očesa ali po očesni poškodbi, če vam je tako svetoval zdravnik. 
Podatki o uporabi Vizol S ALLERGY kapljic za oko med nosečnostjo in dojenjem trenutno niso znani. Pred uporabo Vizol S ALLERGY kapljic za oko se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če: ste noseči ali dojite ali niste prepričani o nosečnosti.
Otrokom, starim 10 let in mlajšim, ter bolnikom, ki niso sposobni samostojno uporabljati izdelka Vizol S ALLERGY, je treba pri uporabi Vizol S ALLERGY kapljic za oko nuditi pomoč.

Shranjenvanje Izdelek shranjujte pri temperaturi 2 °C - 25 °C. Izdelka ne uporabljajte po izteku roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in plastenki.

Pakiranje 10 ml

Proizvajalec Bitop AG Stockumer Str. 28, 58453 Witten, Nemčija Zastopnik Jadran-galenski laboratorij d.o.o. Ljubljana, Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana, Slovenija

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Ectoin®, hidroksietil celuloza, natrijev klorid, voda, citratni pufer.

BREZ KONZERVANSOV

Uporaba

Kapljice se lahko uporabljajo po potrebi, večkrat na dan. V oko vkapajte 1-2 kapljici ter nekajkrat pomežiknite, da se bo raztopina enakomerno porazdelila po površini očesa.

Če je potrebno, lahko izdelek Vizol S ALLERGY uporabljate tudi večkrat znotraj ene ure.

Pri prvi uporabi je potrebno plastenko aktivirati tako, da dozirnik držite navzdol proti tlom ter nanj nekajkrat pritisnete.

  1. Odstranite zaščitni pokrovček na dozirniku. Pazite, da se ne dotikate vrha kapalke.
  2. Obrnite plastenko navzdol in s pritiskom aktivirajte dozirnik tako, da se pojavi prva kapljica. Ne režite vrha kapalke.
  3. Plastenko držite obrnjeno navzdol ter s pritiskom na dozirnik vkapajte predpisano število kapljic v oko. Izogibajte se dotikanju vrha kapalke s prsti, očmi in kontaktnimi lečami. Po vsaki uporabi posušite vrh kapalke in ga zaščitite z zaščitnim pokrovčkom.

Natančneje si lahko ogledate v prilogi Vizol S allgergy - navodila za uporabo.

Izdelek Vizol S ALLERGY uporabljajte skladno z navodili za uporabo. V kolikor niste prepričani o načinu uporabe, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vrsta izdelka

Izdelek je medicinski pripomoček. Prosimo vas, da pred uporabo izdelka, vse informacije skrbno preberete in upoštevate navedena navodila za uporabo. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, se posvetujte z vašim zdravnikom, zdravnikom specialistom ali farmacevtom.  Če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom. Ne uporabljajte medicinskega pripomočka v primeru alergij ali preobčutljivosti na katerokoli od sestavin.

Medicinski pripomoček
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.