Izkoristite 5% *popust na celoten nakup do 31.12.2024 KODA: hvalakersi5 *popust ne velja za zdravila

A. Vogel Venaforce gastrorezistentne tablete, 60 tablet

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Venaforce je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega popuščanja. Bolezen prepoznamo po znakih, kot so otekle noge, krčne žile, občutek teže v nogah, bolečine, srbenje, napetost in krči v mečih.
Zaloga: 25 na zalogi
Koda izdelka: 301073
19,94 €
19,94 €
Zaloga po lekarnah
Kdaj in kje ga lahko prevzamem?
V naših lekarnah BREZPLAČNO
Z dostavo na dom 1-2 delovna dneva
podrobnosti
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave
Opis izdelka

Aesculus hippocastanum L., semen, extractum siccum

Venaforce je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega popuščanja. Kronično vensko popuščanje je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen prepoznamo po znakih, kot so otekle noge, krčne žile, občutek teže v nogah, bolečine, srbenje, napetost in krči v mečih.

Zdravilo Venaforce deluje na tonus ven in prepustnost kapilarnih sten: zmanjša prehajanje tekočin iz kapilar in njihovo nabiranje v tkivu. Na ta način zmanjša otekanje nog in ublaži pogoste spremljajoče simptome, kot so občutek teže in napetosti v nogah, bolečine ter srbenje.

Nasvet: Poleg jemanja zdravila Venaforce morate poskrbeti za več gibanja in se izogibati dolgotrajnemu stanju na nogah. Čim pogosteje dvignite noge v ležeč položaj in jih po potrebi ovijte z elastičnim povojem. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Venaforce
Ne uporabljajte zdravila Venaforce, če ste alergični na učinkovino, arašide, sojo ali katerokoli sestavino zdravila (navedeno v poglavju 6 priloženega dokumenta).

Opozorila in previdnostni ukrepi

  • Če se obstoječi znaki kroničnega venskega popuščanja poslabšajo, se morate takoj posvetovati z zdravnikom.
  • V nekaterih primerih težave z venami niso posledica kroničnega venskega popuščanja, temveč drugih bolezni, na primer bolezni srca, ledvic ali jeter. Zdravilo Venaforce ni primerno za uporabo pri teh težavah.
  • Znakov, kot so vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede in nenadno otekanje ene ali obeh nog, ne smete zdraviti sami, temveč se ob njihovem pojavu takoj posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Venaforce: Ni poročil o medsebojnem delovanju zdravila Venaforce z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Venaforce skupaj s hrano in pijačo: Zdravilo zaužijte med obrokom hrane. Ni znano, da bi hrana ali pijača vplivala na učinek zdravila.

Nosečnost, dojenje in plodnost: Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporaba v teh obdobjih ni priporočljiva. Podatki o vplivu zdravila Venaforce na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev: Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo vsebuje sojine polisaharide. Če ste alergični na arašide ali sojo, ne uporabljate tega zdravila.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Venaforce, kot bi smeli: Ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja. Če se po prevelikem odmerku pojavijo neželeni učinki, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Venaforce: Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Vzemite ga takoj, ko bo mogoče. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in nadaljujte zdravljenje po predpisani shemi.

Shranjevanje: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Vsebnost: 60 tablet
Ime in naslov proizvajalca, država porekla (Zastopnik): Farmedica d. o. o., Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana, Slovenija; Telefon: 01/524 02 16, faks: 01/524 02 16, e-pošta: nasveti@farmedica.si

Prikaži več
Prikaži manj
Sestava

Učinkovina: ena tableta vsebuje 157,5 – 225,0 mg suhega ekstrakta svežega semena navadnega divjega kostanja (Aesculus hippocastanum L., semen), tako da ustreza 50 mg triterpenskih glikozidov, izraženih kot brezvodni escin. Ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (m/m) etanol.

Druge sestavine (pomožne snovi) v jedru tablete: mikrokristalna celuloza, koruzni škrob, koloidni brezvodni silicijev dioksid, sojin polisaharid, kopovidon. Druge sestavine (pomožne snovi) v oblogi tablete: 30-odstotna disperzija kopolimera metakrilne kisline in etilakrilata (1:1), kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata (1:1), smukec, trietilcitrat.

Uporaba

Običajni odmerek za odrasle sta 2 tableti dnevno (ena zjutraj in ena zvečer) med obrokom hrane. Tableto pogoltnite celo z zadostno količino vode. Zaradi lažjega jemanja imajo tablete gladko (filmsko) oblogo in ovalno obliko.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Ker ni dovolj podatkov o uporabi zdravila pri otrocih, ga ne priporočamo do starosti 18 let.

Preden opazimo ugodne učinke, je navadno potrebno vsaj štiritedensko jemanje zdravila. Po posvetu z zdravnikom lahko jemljete zdravilo dlje časa. Če simptomi ne izginejo po šestih tednih jemanja ali če se med zdravljenjem poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Vrsta izdelka

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo
Prijavite se na e-novice in bodite prvi obveščeni o vseh novostih!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Pripomočki:
Ravnilo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Arial Bold
Verdana
Verdana Bold
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Didact Gothic

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.